ضرورت پرداخت قبوض شهرداری؛ تفاوت عوارض و مالیات در سال 1401
تفاوت عوارض و مالیات در سال 1401 را بخوانید.
عوارض شهرداری به عنوان عوارض نوسازی و عمران شهری تقسیم بندی میشود. همچنین پرداخت عوارض شهرداری از طریق خدمات حضوری و غیر حضوری انجام میشود. به راحتی میتوان پرداخت قبوض عوارض شهرداری را انجام داد. در حقیقت، عوارض بهایی است که ارگانهای مختلف، برای ارائه برخی از خدمات برای عموم مردم در نظر میگیرند. شهرداریها در ابتدا باید اطلاع رسانی مناسبی برای پرداخت عوارض داشته باشند تا اگر با عدم پرداخت مواجه شدند، بتوانند از مراجعه انتظامی و نهادهای اجرایی، برای برخورد با متخلفین کمک بگیرند. همچنین این مراجع باید همکاری لازم را صورت دهد. ممکن است برخی از افراد عوارض را با پرداخت مالیات اشتباه بگیرند که در این مطلب سعی داریم توضیحاتی کوتاهی درباره تفاوت این دو موضوع ارائه کنیم با ما تا انتهای متن همراه باشد.
تفاوت عوارض شهرداری با مالیات
بهتر است در ابتدا با واژه عوارض آشنا شوید! عوارض، مبلغی است که شهروندان برای خدماتی که شهرداری ارائه میکند، پرداخت خواهند کرد. این خدمات شامل: ایجاد خیابانها، کوچهها، نظافت و حفظ و توسعه خدمات شهری است و مردم باید این مبالغ مشخص شده را پرداخت کنند تا از خدمات بهتری استفاده کنند. نکته مهم این است که تفاوتی بین املاک مسکونی و تجاری وجود ندارد و باید در اسرع وقت این عوارض پرداخت شوند.
هزینه عوارض شهرداری صرف جاده سازی، فضای سبز، نظافت شهر و… میشود.
مالیات یک نوع هزینه اجتماعی است که شهروندها برای بهره برداری بهتر از منابع یک کشور، موظف به پرداخت هستند. مالیات را دولت اخذ میکند و به طور مستقیم فقط مختص به املاک تجاری خواهد بود.
عوارض شهرداری چیست؟
با توجه به قانون ماده ۵۵ شهرداری و مصوب سال ۱۳۳۴ایجاد خیابانها، کوچهها، میدانها، باغهای عمومی و مجاری آب جزو وظایف شهرداری است و شهرداری میتواند، وجوهی برای ارائه این خدمات از شهروندان دریافت کند. توجه داشته باشید که عوارض گفتهشده با عناوین عوارض ساختمان شامل: عوارض نوسازی شهرداری و عمران شهری، عوارض مدیریت پسماند واحدهای مسکونی و غیرمسکونی، عوارض خودرو و موتور سیکلت و عوارض کسب و پیشه تعریف میشود.
پرداخت حضوری
این روش برای افرادی است که شرایط پرداخت به صورت آنلاین را ندارند و میخواهد به صورت حضوری عوارض خود را پرداخت کنند. در این روش باید به خودپردازهای بانکی، دفاتر خدمات الکترونیک و ادارات درآمد مراجعه کرد.
پرداخت غیر حضوری
در پرداخت غیر حضوری عوارض شهرداری، میتوان از طریق سامانه تهران من، ارسال کد شناسایی ۱۵ رقمی واحد مسکونی و ۱۲ رقمی واحد غیر مسکونی، به سامانه پیامکی ۱۳۷۰۰۰۰۰۷۰، سامانه تلفنی ۱۳۷ و کد دستوری #۱۳۷* انجام میشود.
همچنین اداره مالیات برای پرداخت مالیات خودرو از طریق سامانههای اینترنتی شرایط را فراهم کرده است. پرداخت عوارض آنلاین خودرو از طریق سایت تهران من به آدرس my.tehran.ir امکان پذیر است. البته که میتوان اپلیکیشن تهران من را هم نصب کرد و از قسمت خودرو و طرح ترافیک عوارض را پرداخت کنید. دقت کنید که پرداخت و استعلام عوارض ماشین را میتوان، از طریق شماره گیری کد دستوری #3*3*137* نیز انجام داد.
عوارض بهای خدمات مدیریت پسماند غیرمسکونی، بهای خدمات مدیریت پسماند مسکونی، عوارض کسب و پیشه، عوارض نوسازی و عمران نیز از طریق اپلیکیشن و سامانه تهران من، قابل استعلام و پرداخت است.
شهروندان عزیز، میتوانید به راحتی اپلیکیشن تهران من را از طریق سامانه شهرداری راه اندازی کنید و در تلفن همراه خود داشته باشید. همچنین پرداخت عوارض نوسازی و عمران، در سایت شهرداری تهران به آدرس Tehran.ir نیز قابل انجام است.
سامانه پرداخت عوارض شهرداری
همانطور که توضیح داده شد، روشهای مختلفی برای پرداخت قبوض عوارض شهرداری وجود دارد که با توجه به شرایط و نوع عوارض، میتوان به راحتی آنها را پرداخت کرد. همانطور که مشاهده کردید، بیشترین خدماتی که میتوان از روشهای غیر حضوری برای پرداخت عوارض شهرداری در نظر گرفت در سامانه تهران من تعبیه شدهاست..
پیامدهای عدم پرداخت قبوض عوارض شهرداری چیست؟
پرداخت به موقع عوارض شهرداری، میتواند به خدمات شهری بهتر کمک کند. بهتر است بدانید که عدم پرداخت قبوض عوارض شهرداری، اختیاراتی را به این سازمان میدهد که مطابق با قانون اختیاراتی را برای شهرداری خواهد داشت که میتواند از آن طریق برای وصول آن اقدام کند.
جریمه ۹ درصدی برای عدم پرداخت عوارض شهرداری در نظر گرفته شدهاست و اگر این روند در طی سالهای متوالی انجام شود، این اختیار برای شهرداری وجود دارد که با اخطاریه بتواند برخی از امکانات را از شهروندان سلب کند.
پرداخت قبوض عوارض نوسازی شهرداری
به طور معمول قبوض عوارض نوسازی در ماههای پایانی سال برای صاحبهای املاک، فرستاده میشود و باید توسط مالک پرداخت شود. راههای مختلفی برای پرداخت این قبوض وجود دارد که میتوان به روش پرداخت آنلاین و اینترنتی اشاره کرد. تنها کافی است که به وب سایت عوارض شهرداری مراجعه کنید و با وارد کردن شماره شناسایی ملک خود، از مبلغ آن مطلع شده و پرداخت قبوض را انجام دهید.
پرداخت عوارض شهرداری به صورت آنلاین
به طور کلی پرداخت عوارض شهرداری به دستههای مختلفی تقسیم میشود که میتوان به مهمترین آن یعنی پرداخت عوارض ساختمان اشاره کرد.
در ادامه مطلب درباره بیمه ساختمان و آتش سوزی توضیحاتی میدهیم که اهمیت این بیمه نامه را متوجه شوید.
خرید بیمه آتش سوزی ساختمان
خرید بیمه آتش سوزی میتواند خیال ما را در برابر حادثههای مختلف ایمن کند. بدین گونه که نگرانی برای جبران خسارتهای به وجود آمده برای بیمهگزار وجود ندارد.
انواع بیمه آتش سوزی
بیمهگر در بیمه نامه آتش سوزی با توجه به قرارداد، موظف به پرداخت خسارت برای مکانهای مختلف است. به طور کلی مکانهایی که در بیمه آتش سوزی تحت پوشش قرار میگیرند به سه دسته تقسیم میشوند:
- منازل مسکونی
- مراکز صنعتی
- مراکز غیرصنعتی
پوششهای بیمه آتش سوزی
بیمه آتش سوزی هم مانند سایر بیمه نامهها یک قرارداد دو طرفه بین شرکت بیمه و بیمهگزار است. بیمهگر با دریافت حق بیمه از سوی بیمهگزار، موظف به پرداخت غرامت و خسارت تا سقف مشخص شدهاست.
دقت کنید که این بیمهنامه در برابر خسارتهای جانی هیچ گونه تعهدی ندارد و تنها خسارتهای مالی را در دو پوشش اصلی و اضافی جبران خواهد کرد.
بیمه دات کام و خرید بیمه آتش سوزی
بیمه دات کام یک سامانه آنلاین استعلام، مقایسه و خرید انواع بیمه است و کافی است که به صفحه اصلی سایت bimeh.com مراجعه کرده و در منوی محصولات بر روی بیمه آتش سوزی و زلزله کلیک کنید تا در کوتاهترین زمان، بتوانید اقدام به خرید بیمه آتش سوزی از شرکتهای مختلف نمایید، حتی ارزانترین و بهترین بیمه را تهیه کنید.
در این مطلب سعی کردهایم درباره پرداخت قبوض عوارض شهرداری و پوششهای بیمه آتش سوزی توضیحاتی ارائه کنیم. قبوض عوارض نوسازی در ماههای پایانی سال برای صاحبهای املاک، فرستاده میشود و باید توسط مالک به صورت آنلاین یا حضوری پرداخت شود.
ماخذ: سایت بیمه (https://bimeh.com)