لیست اولویت تزریق واکسن کرونا اعلام شد + لیست
وزیر بهداشت طی نامهای خواستار اعلام لیست گروههای جدید برای واکسیناسیون کرونا شد.
سعید نمکی وزیر بهداشت در نامهای به معاون خود نوشت:
«جناب آقای دکتر رئیسی
معاون محترم بهداشت
با سلام
با قدردانی از زحمات کلیه همکاران و دستاندرکاران واکسیناسیون کووید – ۱۹ و با توجه به تأمین واکسن کرونا مورد نیاز از طریق واردات و تولید داخل، ضروری است تعداد افراد در گروههای زیر را سریعاً به اینجانب اعلام نمایید تا با طی مراحل لازم، تزریق واکسن کرونای این گروه آغاز گردد. واکسن کرونای وارد شده از کشورهای چین و روسیه می باشد. دانشمندان ایرانی هرچه بیشتر در تلاش هستند که واکسن کرونای داخلی را انبوه سازی کنند.خبرهای مربوط به واکسن کرونا را با ما دنبال کنید.
۱- کلیه بیماران دیابتی بالای ۱۸ سال به تفکیک استانها (اخیراً سامانه ثبت بیماران دیابتی کشور با کد ملی در معاونت محترم درمان راه اندازی و موارد را ثبت کرده که میتواند مورد استفاده قرار گیرد.)
۲- بیماران خاص دیگری که باید در اولویت قرار گیرند و تاکنون واکسینه نشدهاند.
۳- رانندگان تاکسی و خدمات حمل و نقل عمومی از قبیل ریلی، هوایی، زمینی.
۴- آموزگاران مدارس ابتدایی و متوسطه به تفکیک
۵- اساتید دانشگاهها
تسریع در اعلام آمار تفکیکی فوق جهت برنامهریزی عاجل واکسیناسیون گروههای مذکور از اولویت ویژه برخوردار است.
بدیهی است از لیست افراد اعلامشده باید کسانی که در گروههای سنی قبلی واکسینه شدهاند، حذف گردد.»
سخنگوی جمعیت هلال احمر از احتمال ورود ۳۰ میلیون دُز واکسن کرونا به کشور خبر داد.
محموله بزرگی از واکسن کرونا وارد می شود
محمد حسن قوسیان با اشاره به ورود بالغ بر ۹ میلیون دُز واکسن کرونا به کشور اظهار کرد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده از سوی جمعیت هلال احمر طی هشت محموله این میزان واکسن در اختیار جمعیت هلال احمر قرار گرفته است.
وی گفت: البته به محض ورود واکسنهای اشاره شده تمام آنها در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است.
سخنگوی جمعیت هلال احمر با اشاره به ورود سایر محمولههای جدید واکسن کرونا گفت: بنا برنامه ریزی انجام شده در طول هر هفته دو بار ( یکشنبه و پنج شنبه) محمولهها وارد کشور میشود.
قوسیان مقدم ادامه داد: با توجه به جلسهای که با اقای رئیسی رئیس جمهور منتخب برگزار کردیم قرار شد اقدامات هلال احمر برای ورود میزان بیشتر واکسن افزایش یابد.
وی تصریح کرد: در صورت حمایت و تسهیل هماهنگی در سطح وزارت بهداشت، وزارت امور خارجه و بانک مرکزی احتمال ورود ۳۰ میلیون دوز دیگر از منابع معتبر بین المللی وجود دارد.
تزریق واکسن کرونای معلمان کی شروع می شود؟
یکی از شروط مهم تحقق بازگشایی مدارس منوط به واکسیناسیون کادر آموزشی در مرداد اعلام شده بود، اما برای این موضوع هنوز زمان دقیق وجود ندارد.
«واکسیناسیون معلمان در مرداد١۴٠٠ انجام میشود»، این جملهای که مضمونش بارها و بارها از سوی مسئولان وزارت بهداشت و آموزش و پرورش طی چند ماه اخیر و در کنار دیگر وعدههای مربوط به واکسیناسیون مطرح شده است و حتی حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش بازگشایی مدارس را منوط به تکمیل این اقدام میداند.
براساس آمارهای اعلام شده جمعیت کادر آموزشی که مشمول واکسیناسیون میشوند حدود یک میلیون نفر برآورد شده است و آنطور که شرایط و ضوابط واکسیناسیون نشان میدهد برای آنکه بازگشایی مدارس محقق شود باید این فرایند هرچه زودتر در مرداد محقق شود تا با احتساب فاصله زمانی میان تزریق دوز اول تا دوم و گذشت حداقل دو هفته بعد از تزریق دوز دو به منظور ایمن شدن بدن در برابر کرونا، مهر ماه شرایط برای حضور معلمان و کادر آموزشی فراهم شود.
البته که با وجود واکسیناسیون و آن هم به شرط تکمیل این فرایند اولیا و حتی خود دانش آموزان در کنار چالشها و پیچیدگیهای آموزش مجازی و کارایی نه چندان قابل ملاحظه این شیوه، ترجیح بر حضور دارند، اما همچنان از ابتلا به کرونا ابراز نگرانی میکنند، به ویژه آنکه موج پنجم آنطور که رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران اعلام کرده بود در کمین کودکان ٨ تا ١٢ قرار دارد.
کمتر از ١٨ سال فعلا معاف از واکسن کرونا
سومین سال تحصیلی کرونایی را پیشرو داریم و دانش آموزان هم با احتساب تعطیلات نوروز و تابستان حدود١٢-١٣ ماهی میشود که به جای نشستن پشت میز و نیمکت مدرسه، با تبلت، گوشی و تلویزیون سروکار دارند و مانیتورهای چند اینچی جایگزین تخته سیاه مدرسه شده است.
شرایطی که دانش آموزان را بر خلاف گذشتهها به جای دور شدن از مدرسه، این بار خواهان حضور در این فضا کرده است، از یاد نگرفتن کامل دروس تا خسته کننده بودن حضور یکسره در کلاس مجازی و کمتر دیدن و تعامل داشتن با هم سن و سالها عمدهترین دلایلی است که آموزش حضوری را بر آموزش مجازی ارجحیت میدهد، اما دومینوی پیکهای کرونا پوششی برای همه این دلایل شده است.
چندی پیش علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از انجام کارآزمایی بالینی واکسن کرونا برای افراد زیر ١٨ ساله خبر داد و گفت که (خوشبختانه واکسن پاستور در حال نهایی شدن است و نتایج خوبی دارد و اگر نتایج کارآزمایی بالینی آن با موفقیت طی شود برای افراد زیر ۱۸ سال مفید خواهد بود و میتوان برای واکسینه کردن دانش آموزان هم از آن استفاده کرد) و موضوع قابل توجه این است که تا این موضوع به نتیجه قطعی برسد، راه نسبتا طولانی به نظر میرسد در پیش باشد.
بر اساس محمد محسن بیگی مدیرکل دفتر سلامت آموزش و پرورش به خبرنگار آموزش و پرورش گفت که هیچ واکسنی برای زیر ١٨ سالهها و دانش آموزان در نظر گرفته نشده است و تزریق واکسن برای تمام گروههای معلمان اعم از معلمان رسمی، غیردولتی، خرید خدمات، سرباز معلم، دانشجومعلم همچنین تمام کادر آموزشی است که به نوعی با دانشآموزان سروکار دارند.
وعدهای بدون تاریخ در انتظار اجرا
در کنار نگرانیهای تزریق واکسن و کم و کسریهایی که در برههای از زمان وجود داشته است طبق آخرین آمار (اول مرداد) در مجموع تزریق دوز اول و دوم، ٩ میلیون و ٨٠٠ هزار ۴٧۶ دوز واکسن تزریق شده است و به اذعان مسئولان بهداشتی کشوری کمبود و مشکلی برای ادامه راه وجود ندارد.
طبق اعلام قبلی هم حدود یک میلیون فرهنگی در کشور داریم که با توجه به اعلامهای مکرر مسئولان بهداشتی و آموزش و پرورش حداقل از حدود ٢ -٣ ماه گذشته تاکنون، واکسیناسیون معلمان از مرداد آغاز میشود و از اظهارات مسئولان امر چنین به نظر میرسید که این اعلام با پشتوانه قوی از حیث تامین واکسن مطرح میشود، ضمن آنکه زمزمه بازگشایی مدارس در میان مسئولان آموزش و پرورشی قوت گرفته و واکسیناسیون یکی از شروط اجرای این کار است، اما اعلام خبری از سوی وزیر آموزش و پرورش مبنی بر تغییر زمان واکسیناسیون معلمان از مرداد به شهریور، سپس تغییر و تفسیر این صحبت نقل شده از سوی بالاترین مقام این وزارتخانه، شائبه نامنظم بودن زمان واکسیناسیون معلمان را به دنبال داشت.
البته شاید آنطور که چندی پیش هم معاون حقوقی و پارلمانی آموزش و پرورش اعلام کرد علیرغم تمام این اطلاع رسانی ها، زمان دقیق واکسیناسیون و اهتمام ویژه برای این کار در گرو برگزاری اجلاس روسای آموزش و پرورش که طی همین هفته با حضور رئیس جمهور در پیک پنجم کرونا میشود و تاکید ایشان بر تزریق واکسن برای معلمان به سرانجام برسد.