ثبت نام سهام عدالت نوزادان از امروز در این سامانه | جاماندگان سهام عدالت بخوانند
طرح توزیع سهام عدالت پس از ابلاغ سیاستهای کلی اصل (۴۴) قانون اساسی از سوی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۴ و موافقت ایشان با توزیع گسترده سهام شرکتهای صدر اصل (۴۴) قانون اساسی در آبان ماه سال ۱۳۸۴ به تصویب هیأت وزیران رسید و سپس به عنوان یکی از موضوعات اساسی و مورد توجه در مواد (۳۴) تا (۳۸) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (۴۴) قانون اساسی به اجرا درآمد .
طرح توزیع سهام عدالت پس از ابلاغ سیاستهای کلی اصل (۴۴) قانون اساسی از سوی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۴ و موافقت ایشان با توزیع گسترده سهام شرکتهای صدر اصل (۴۴) قانون اساسی در آبان ماه سال ۱۳۸۴ به تصویب هیأت وزیران رسید و سپس به عنوان یکی از موضوعات اساسی و مورد توجه در مواد (۳۴) تا (۳۸) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (۴۴) قانون اساسی به اجرا درآمد .
مهدی حاجیوند با اشاره به این که طرح توزیع سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ تاکنون در کشور در حال اجرا است، گفت: با پایان یافتن مهلت ۱۰ ساله تسویه اقساط سهام عدالت از محل سود سالیانه، چند سالی است که این سود به حساب مشمولان واریز میشود.
دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت افزود: در این راستا امسال نیز قرار است سود سهام عدالت در دو نوبت به حساب مشمولان واریز شود که نوبت نخست آن تا پایان آذرماه و نوبت بعدی هم تا پایان سال خواهد بود.
وی در خصوص آخرین خبرها از توزیع سود سهام عدالت در سالجاری اذعان داشت: با پایان یافتن فصل مجامع، بیشتر شرکتهایی که بخشی از سهام آنها در قالب سهام عدالت به مشمولان واگذار شده است و به آنها شرکتهای سرمایهپذیر گفته میشود، تمام یا بخشی از سود مجامع خود را به حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه واریز کردهاند و برای شرکتهای باقیمانده نیز نامهنگاری و پیگیریها انجام شده و در مرحله دریافت سود مجامع از این شرکتها هستیم.
حاجیوند تصریح کرد: تلاش میشود طبق وعده داده شده بخش نخست سود سهام عدالت تا پایان آذرماه به حساب مشمولان واریز شود.
نکاتی در مورد شماره شبای بانکی دارندگان سهام عدالت
دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت با بیان این که برخلاف یارانه نقدی که به حساب سرپرست خانوارها واریز میشود، سود سهام عدالت به حساب افراد واریز خواهد شد، گفت: سهامداران برای دریافت سود سهام عدالت نباید اقدام خاصی انجام داده، نباید به جایی مراجعه کرده و نباید مبلغی را پرداخت کنند.
وی افزود: سود سهام عدالت طبق روال معمول سالهای گذشته به حساب دارندگان این سهام واریز میشود و در صورتی شماره شبای نادرست درج شده باشد، و یا مواردی، چون حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، اعلام شماره حساب شخص دیگر، ارزی بودن حساب بانکی و یا مسدود بودن حساب رخ داده باشد، سهامداران عدالت نباید منتظر دریافت سود باشند.
حاجیوند اضافه کرد: بر این است لازم است این دسته از سهامداران با مراجعه به سامانه سجام اقدام به درج شماره شبای جدیدی کنند که مشمول موارد ذکر شده نباشد.
دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: مشکلدار بودن حساب بانکی و عدم واریز سود سهام عدالت، منجر به از میان رفتن سود نخواهد شد و در صورتی که افراد اقدام به درج شماره شبای بانکی خود کنند، سود سهام عدالت به حساب آنها واریز میشود.
جاماندگان سهام عدالت چه کسانی هستند؟
طبق اعلام شورای عالی و مجلس، واجدین شرایط دریافت سهام عدالت در سه گروه تقسیم میشوند. افراد تحت پوشش کمیته امداد خمینی(ره)، افراد تحت حمایت سازمان بهزیستی و همچنین ایثارگران سه دهک اول جزو واجدین شرایط دریافت سهام عدالت هستند.
طبق آمار بدست آمده جاماندگان سهام عدالت به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر میرسد. قابل ذکر است جاماندگان سهام عدالت در دور قبلی تقاضای دریافت سهام عدالت دارند اما دولت برنامهای برای واگذاری سهام به این افراد ندارد.
ثبتنام سهام عدالت جاماندگان چه زمانی آغاز میشود؟
پس از تصویب شورای عالی و هیات دولت همه گمان میکردند که بزودی نامنویسی آغاز خواهد شد اما مشکلاتی باعث شد تا واگذاری سهام تا امروز بلاتکلیف بماند.
شورای عالی در اسفند ماه ۱۴۰۱ تصویب کرد که سازمان خصوصیسازی از محل باقیمانده سهام شرکتهای دولتی که قابل واگذاری هستند، سهام عدالت به مشمولین اختصاص یابد. از آنجایی که برخی از وزارتخانهها حاضر به واگذاری برخی از شرکتهای زیرمجموعه خود نشدند، اختصاص سهام عدالت بلاتکلیف مانده است.
طبق هماهنگیهای صورت گرفته در سازمان خصوصی سازی قرار است در سال ۱۴۰۲ سهام عدالت به جاماندگان اختصاص مییابد.
پشتوانه واحدهای سهام عدالت جاماندگان
در زمان تصویب اجرای طرح ثبت نام دور دوم سهام عدالت، اسامی شرکتهایی که قرار است سهام آنها به مشمولین اختصاص یابد، شناسایی شد. این در حالی است که منابع در نظر گرفته شده در پرتفوی سهام عدالت، کفاف سهامهای قابل واگذاری را نمیدهد.
پشتوانه واحدهای سهام عدالت جاماندگان
از سوی دیگر واگذاری سهام شرکتهای مس، پتروشیمی خلیج فارس و فولاد با مخالف دولت همراه شد. دلیل این مخالفت این بود که سهام این شرکتها جزو سهمهای غیرقابل انتقال دولت است. به همین جهت سهامهای موجود در پرتفوی جاماندگان سهام عدالت به طور قطعی انتخاب نشده است.
ارزش سهام عدالت جاماندگان
مشمولین تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی و دو دهک اول درآمدی ایثارگران تحت پوشش بنیاد شهید با تخفیف ۵۰ درصدی، سهامی به مبلغ ۱۰ میلیون تومان دریافت میکنند.
این مبلغ به صورت اقساط سالانه و طی ۱۰ سال از محل سود سالانه توسط شرکتهای موجود در پرتفوی سهام عدالت تسویه خواهد شد. لازم به ذکر است که دهک سوم درآمدی ایثارگران تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران بدون اعمال تخفیف نیز مشمول دریافت سهام عدالت خواهند شد.
برای دریافت سهام عدالت سهامداران مبلغی به حساب دولت واریز نمیشود بلکه از محل سود شرکتها این مبلغ تسویه میشود. ناگفته نماند که سهامهای واگذار شده تا پایان زمان اقساط به عنوان وثیقه در کد واسط سازمان خصوصی سازی باقی خواهد ماند.
اگر سود شرکتها کفاف تسویه و آزادسازی سهام را ندهد، در پایان مهلت اقساط، هر سهامدار موظف است باقیمانده بهای سهام را طی حداکثر ۶ ماه به دولت پرداخت کند.
اگر تسویه نهایی صورت نگیرد، سهام به مالکیت دولت برمیگردد. در صورتی که تسویه انجام شود، سهام در سه مرحله آزاد خواهد شد.
جاماندگان سهام عدالت کجا ثبت نام کنند؟
شرکت سپرده گذاری مرکزی شرایط ثبت نام جاماندگان سهام عدالت را به صورت غیرحضوری فراهم کرده است. مشمولین پس از اعلام رسمی دولت میتوانند برای ثبت نام به سامانه استعلام و آزادسازی سهام عدالت به آدرس samanese.ir مراجعه کنند.
این سامانه همچنین به دارندگان سهام عدالت نیز خدمات ارائه میدهد. مشمولین پس از دریافت سهام عدالت خود، برای مشاهده ارزش روز دارایی خود میتوانند به سامانه استعلام و آزادسازی سهام عدالت مراجعه کنند.
سهامداران با مراجعه به بخش مشاهده دارایی سهام عدالت با وارد کردن کدملی و رمزیکبار مصرف میتوانند ارزش دارایی خود را مشاهده کنند.
چگونه برای نوزادان متولد ۱۴۰۱ سهام رایگان بگیریم؟ + آموزش ثبتنام
از امروز تخصیص رایگان صندوقهای سهامی به ارزش ۱.۵ میلیون تومان برای متولدین ۳ ماهه سوم سال ۱۴۰۱ آغاز میشود.
با اعلام وزارت اقتصاد از ۱۵ مرداد تخصیص رایگان صندوقهای سهامی به ارزش ۱ میلیون و ۵۰۰ هزارتومان برای متولدین مهر، آبان و آذر سال ۱۴۰۱ آغاز میشود. والدین نوزادان میتوانند سه صندوق سهامی از میان ۳۵ صندوق موجود را برای سرمایهگذاری آینده فرزندان خود انتخاب کنند.
صندوق سهامی ETF چیست و چه تفاوتی با سهام عدالت دارد؟
صندوقهای سهامی ETF از ابزارهای غیرمستقیم سرمایهگذاری در بورس هستند که توسط نهادهای مالی دارای مجوز از سازمان بورس مدیریت میشود، این صندوقها با منابع سرمایهگذاران در بورس فعالیت کرده و بازدهی کسب میکنند.
چگونه برای نوزادان متولد ۱۴۰۱ سهام رایگان بگیریم؟
سهام دولتی برای نوزادان به صورت اینترنتی قابل دریافت بوده و ثبت نام آن از طریق مراجعه به به سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس my.gov.ir امکان پذیر است. برای واگذاری سهام به متولدین جدید طبق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت باید کد سجامی برای نوزاد دریافت شود.
شرایط ثبت نام سهام دولتی برای نوزادان
در مهر ماه سال ۱۴۰۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در آبان ماه همان سال برای اجرا به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد. طبق این قانون به متولدین جدید تا سقف تعیین شده، سهام صندوق های قابل معامله در بورس تعلق می گیرد. ماده ۱۱ قانون ذکر شده دولت را مکلف می کند که به نوزادان از ابتدای سال ۱۴۰۰ به میزان یک میلیون تومان سهام اختصاص یابد که این میزان برای نوزادان سال ۱۴۰۱ به یک و نیم میلیون تومان افزایش یافت.
وزارت امور اقتصادی و دارایی متولی اجرای ماده ۱۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است. سهام اختصاص یافته تا پایان ۲۳ سالگی نوزادان بلوکه مانده و سود آن به حساب نوزاد اضافه می شود و در نهایت در ۲۴ سالگی مشمولان می توانند با برداشت سود سهام، سرمایه ای برای اشتغال یا زندگی خود تامین کنند و یا با این سرمایه اولیه در بازار بورس به فعالیت بپردازند.
والدین نوزادان باید از طریق ورود به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند و تکمیل مراحل پیش بینی شده، اقدام به دریافت سهام برای نوزادان خود کنند. همچنین دریافت کد سجام برای نوزادان از سوی والدین جزو شرایط ثبت نام سهام دولتی برای نوزادان است. بانک های ملی و پست بانک هم به عنوان بانک های عامل برای واریز وجه به حساب نوزادان تعیین شده اند.
سامانه ثبت نام سهام دولتی برای نوزادان
سامانه ثبت نام سهام دولتی برای نوزادان در واقع همان درگاه ملی خدمات دولت هوشمند است که با آدرس my.gov.ir در دسترس عموم مردم قرار گرفته است. از طریق این سامانه دریافت خدمات مختلف از سوی هموطنان تسهیل شده و نیازی به مراجعه حضوری برای انجام امور نیست.
سهام عدالت نوزادان
والدین با مراجعه به این سامانه و وارد کردن اطلاعات نوزادان خود از طریق بخش مربوط به طرح تشویق فرزند آوری و جوانی جمعیت به قسمت ثبت نام نوزادان هدایت شده و سهام یکی از صندوق های قابل معامله در بورس می تواند از سوی پدر یا مادر برای نوزاد انتخاب شود.
اطلاعات فرزندان متولد ۱۴۰۱ در سامانه ثبت نام سهام برای نوزادان موجود بوده و والدین با انتخاب این بخش می توانند سایر مراحل را به راحتی تکمیل کرده و از طرح مذکور بهره مند شوند. در ادامه مقاله نحوه ورود به سامانه مربوطه و مراحل ثبت نام نوزادان توضیح داده شده است.
مدارک لازم برای ثبت نام سهام دولتی برای نوزادان
والدین نوزادان متولد سال ۱۴۰۰ به بعد باید با در اختیار داشتن مدارک لازم برای ثبت نام سهام دولتی برای نوزادان، اقدام به دریافت این سهام کنند. طبق مراحل پیش بینی شده برای اختصاص سهام دولتی به نوزادان، مدارک خاصی نیاز نبوده و تنها داشتن کد سجامی برای نوزاد و اطلاعات هویتی او مانند تاریخ تولد، کافی است.
والدین با مراجعه به سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس my.gov.ir می توانند به سادگی اقدام به دریافت سهام برای نوزادان خود کنند.
در راستای حمایت از فرزند آوری و جوانی جمعیت، دولت ثبت نام سهام برای متولدین جدید را تسهیل کرده و به راحتی از طریق سامانه طراحی شده سهام صندوق های قابل معامله در بورس به نوزادان تعلق می گیرد. اطلاعات نوزادان و متولدین جدید در سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند موجود بوده و نیازی به ارائه مدارک خاص برای دریافت سهام ذکر شده نیست.
طبق اعلام وزیر امور اقتصادی و دارایی، این طرح از سال ۱۴۰۰ لازم الاجرا بوده اما به دلیل عدم تامین منابع لازم از سمت سازمان برنامه و بودجه، سهام ذکر شده به متولدین ۱۴۰۱ تعلق خواهد گرفت. از روز دوشنبه ۴ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲، ثبت نام متولدین سه ماه نخست سال ۱۴۰۱ آغاز می شود و برای متولدین سایر ماه ها به تدریج ثبت نام تکمیل خواهد شد.
مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در خصوص خبری که برخی از رسانهها با عنوان افزایش سهام عدالت نوزادان مطرح کردهاند، گفت: مطابق ماده ۱۱ قانون جوانی جمعیت، وزارت اقتصاد و دارایی برای متولدین سال ۱۴۰۰ به بعد، باید مبلغی را جهت سرمایهگذاری در صندوقهای سهامی قابل معامله (ETF) اختصاص دهد، که این مطلب بهاشتباه این گونه برداشت شده که این سهام، همان سهام عدالت است.
اما سهام عدالت که در سالهای گذشته به بسیاری از ایرانیان اختصاص داده شد در واقع سهام برخی از شرکتهای دولتی در بورس بود که انتخاب نحوه مدیریت آن به ۲ صورت مستقیم و غیر مستقیم(از طریق شرکتهای سرمایهگذاری استانی) در اختیار افراد بود.
با تصمیم دولت سهام رایگان برای نوزادان متولد ۱۴۰۱ و در آینده ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ در قالب صندوقهای سهامی ETF است که تا ۲۴ سال امکان فروش آن نیست، مزیت صندوق ETF نسبت به سهام مستقیم مانند سهام عدالت در این است که صندوقهای ETF طی ۲۴ سال سرمایه نوزادان را در بازارسرمایه به جریان میاندازد و بازدهی قابل توجهی کسب خواهد کرد.
نحوه و شرایط دریافت سهام رایگان و انتخاب بهترین صندوق سهامی ETF
انتخاب صندوق سهامی ETF بر عهده والدین نوزادان گذاشته است، والدین میتوانند ۳ صندوق سهامی از ۳۵ صندوق لیست شده در سامانه خدمات دولت را انتخاب کنند. مهمترین ملاک برای انتخاب این صندوقها میتواند بازدهی و رشد قیمت آنها در بلندمدت باشد. براساس عملکرد گذشته میتوان پیش بینی کرد دو صندوق سهامی زیر گزینه خوبی برای سرمایهگذاری بلند مدت باشد:
– صندوق سهامی سرو
– صندوق سهامی انار
صندوق سهامی سرو: این صندوق همانطور که اشاره شد از صندوقهای سهامی برتر بورس ایران است و ارزش آن طی ۴ سال ۱۲ برابر شده است، این صندوق همچنین ۱ هزار و ۴۰۰ هزار میلیارد تومان دارایی تحت مدیریت دارد. این صندوق توسط مشاور سرمایهگذاری ترنج به عنوان بزرگترین شرکت مشاور سرمایهگذاری ایران مدیریت میشود که ۸ صندوق از انواع مختلف سهامی، مختلط، درآمد ثابت و… دارد.
صندوق سهامی انار: این صندوق نیز از صندوقهای برتر بورس از نظر بازدهی است، این صندوق طی یکسال گذشته با حدود ۶۸ درصد بازدهی یا سود داشته است، همچنین این صندوق در سال ۱۴۰۱ بالاترین بازدهی را در میان صندوقهای ETF سهامی کسب کرده است.
چگونه میتوانیم سهام بیشتری برای فرزندان بگیریم؟
والدین کودکان میتوانند به صورت مستقل هم در صندوقهای سهامی بورسی برای فرزندان خود سرمایهگذاری کنند، والدین میتوانند با دریافت کدبورسی برای کودکان خود نسبت به خرید واحدهای صندوقهای سهامی سرو و انار از طریق سامانههای معاملاتی کارگزاریها اقدام کنند.