واریز یارانه معیشتی ۷ میلیون تومانی به حساب سرپرستان خانوار | یارانه معیشتی جدید به چه افرادی می رسد؟
وزیر کار با بیان اینکه طرح ۸۰ هزار تومان یارانه تشویقی به ازای خرید ۷۰ درصدی کالا با اقبال مواجه نشد و دولت این رویه را اصلاح کرد، گفت: با اختصاص ۵۰ درصد مبلغ یارانه به خرید کالا، ۱۲۰ هزار تومان یارانه تشویقی میدهیم.
یارانه معیشتی جدید دولت رئیسی برای اولین بار از اردیبهشت سال 1401 پرداخت شد. با توجه به افزایش قیمتها، دولت سیزدهم برای جبران رفاه از دست رفته خانوار و کمک به معیشت آنها اقدام به افزایش یارانه معیشتی کرده استیارانه معیشتی بیستم هر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود. یارانه معیشتی سه دهک اول به شرط استفاده از کالابرگ افزایش خواهد یافت در ادامه به خبر جدید درباره یارانه معیشتی می پردازیم.
وزیر کار با بیان اینکه طرح ۸۰ هزار تومان یارانه تشویقی به ازای خرید ۷۰ درصدی کالا با اقبال مواجه نشد و دولت این رویه را اصلاح کرد، گفت: با اختصاص ۵۰ درصد مبلغ یارانه به خرید کالا، ۱۲۰ هزار تومان یارانه تشویقی میدهیم.
سید صولت مرتضوی در پاسخ به سوالی در خصوص تغییرات نسبتا کم اعتبار طرح کالابرگ الکترونیک و عدم تغییر یارانه نقدی در مقابل افزایش قیمت کالاهای اساسی نسبت به سال گذشته گفت: این سوال در خصوص اقتصاد کلان و معیشت کلان مردم است اما وظیفه وزارت کار در حوزه کالابرگ، بسترسازی سامانه به منظور تسهیل ارائه کالابرگ الکترونیکی است. به این معنا که کسانی که علاقهمند هستند به جای یارانه نقدی کالا خریداری کنند، بتوانند به راحتی این کار را انجام دهند.
وی با بیان اینکه این یک تکلیف قانونی برای ما بود، گفت: این تکلیف از ابتدای سال ۱۴۰۱ در دستور کار دولت قرار گرفت و زیر ساختهای آن را دولت آماده کرد. از دی ماه سال ۱۴۰۱ در چند استان طرح کالابرگ الکترونیکی به صورت آزمایشی در چند استان و سپس به صورت ملی اجرا شد.
مرتضوی افزود: اجرای این طرح با اقبال مردم مواجه نشد علت نیز این بود که از این یارانه مردم نیازهای دیگر خود را نیز برطرف میکردند. به طور مثال از مبلغ یارانه برای هزینههای حمل و نقل، درمان، مسکن و نیازهای دیگر استفاده میکردند. لذا در گام نخست اعلام کردیم که هر کس ۷۰ درصد از یارانه خود را خرید کند، مشمول ۸۰ هزار تومان یارانه تشویقی خواهد شد.
وزیر کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: با توجه به مسائلی که مقدمتا به آن اشاره کردم این طرح با اقبال مردم مواجه نشد. نتیجه این شد که ما رویکر اصلاحی را اتخاذ کردیم. براین اساس رقم ۷۰ درصد تعیین شده را به ۵۰ درصد کاهش دادیم به این معنا که اگر یک یارنهبگیر ۴۰۰ هزار تومانی، ۲۰۰ هزار تومان از ۱۱ قلم کالای تعیین شده خریداری کند، ۱۲۰ هزار تومان به یارانه او اضافه خواهد شد.
وی افزود: این اقدام از این جهت است که بتوانیم قدری شکافها را ساماندهی کنیم، ضمن اینکه کالری مورد نیاز خانواده تامین شود تا فقر مواد مغذی جامعه و به خصوص دهکهای پایین وجود نداشته باشد. بنابراین پیشبینی منابع انجام شده و تامین آن نیز به طور کامل انجام شده است.
مرتضوی با اشاره به اینکه مشارکت مردم در طرح جدید کالابرگ الکترونیکی (۱۲۰ هزار تومان یارانه تشویقی) بیشتر شده است، گفت: امیدوار هستیم این طرح با اقبال عمومی بیشتری مواجه شود و بتوانیم این سامانه را اجرایی و عملیاتی کنیم.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص احتمال افزایش یارانه نقدی گفت: آن چیزی که قانونگذار تکلیف کرده است، کالابرگ است. باید توجه داشته باشید که در خصوص پرداخت یارانه ۳۰۰ یا ۴۰۰ هزار تومانی در برخی موارد مورد مواخذه قرار گرفتیم چرا که قانون کالابرگ را تکلیف کرده است.
وزیر کار گفت: در حال حاضر و در قانون بودجه ۱۴۰۲ ما مکلف هستیم تا کالابرگ را ارائه کنیم. در صورتی که مردم از کالابرگ استقبال نکنند همچنان امکان استفاده از یارانه نقدی را خواهند داشت.
وی با تاکید براینکه هماکنون دولت طرحی برای افزایش یارانه نقدی ندارد، گفت: طرح کالابرگ الکترونیکی کاملا اختیاری است و ما کسی را الزام نمیکنیم که شما حتما باید بروید کالا خریداری کنید. اما اعلام کردیم اگر کسی ۵۰ درصد یارانه خود را کالا خرید، معادل ۱۲۰ هزار تومان، یارانه بیشتر دریافت خواهد کرد. فعلا این گامی است که تعریف شده و امیدوار هستیم اثر خوبی بر روی زندگی دهکهای کم درامد جامعه داشته باشد.
اختلاف بسیار کم دهک ۹ و ۱۰/ ممکن است با ۵ هزار تومان درآمد بیشتر در دهک ۱۰ قرار بگیرید
مرتضوی در پاسخ به سوالی در خصوص آزمون وسع و ابهامات و شکایاتی که بعضا در آن وجود دارد، گفت: واقعیت این است که موضوع دهکبندیها چارچوب و قواعدی دارد. این قواعد براساس یکسری یافتهها به دست ما میرسد. به عنوان مثال تعریف شده است که اگر کسی خانه و خودرو داشته باشد و درآمد او نیز از یک مقدار مشخص بالاتر باشد، در دهک دهم قرار میگیرد.
اما فرق ابتدای دهک ۱۰ با انتهای دهک ۹ میلیمتری است و ممکن است با ۴ تا ۵ هزار تومان درآمد دهک فرد تغییر کند. در هر صورت باید متر و معیاری داشته باشیم.
وی با بیان اینکه افرادی که اعتراض دارند میتوانند وارد سامانه شوند و اطلاعات خود را ثبت کنند، گفت: در نهایت پس از بررسی نتیجه به آنها اعلام خواهد شد. اگر طی این مرحله همچنان اعتراض داشته باشند میتوانند به ستاد وزارت کار و یا ادارات کل استانی مراجعه کنند و دوستان ما پاسخ خواهند داد.
وزیر کار اظهار کرد: ما دهک بندی و صدکبندی داریم. فردی ممکن است صدک ۹۰ باشد و فرد دیگری صدک ۸۹، فردی که صدک ۸۹ است یارانه به او تعلق میگیرد اما فردی که صدک ۹۰ یا ۹۱ باشد، یارانه به او تعلق نمیگیرد.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران از پرداخت مستمری والدین شهدا معادل حداقل مستمری بازنشستگان کشور برای سال ۱۴۰۲ خبر داد.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران از پرداخت مستمری والدین شهدا معادل حداقل مستمری بازنشستگان کشور برای سال ۱۴۰۲ خبر داد.
حیدری معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگویی، با بیان اینکه والدین صبور شهدا یادگاران ایثار و شهادت هستند، گفت: پرداخت مستمری والدین گرامی شهدا به استناد ماده (۲۳) قانون جامع خدمات رسانی ایثارگران معادل یک و نیم برابر حداقل حقوق کارکنان دولت است. همچنین در سال ۱۴۰۱ رقم ماهانه این مستمری براساس تبصره ۱۲ قانون بودجه به میزان ۵ میلیون و ششصد هزار تومان تعیین و پرداخت آن طبق قانون از ابتدا تا انتهای سال انجام شد.
وی با اشاره به میزان مستمری والدین شهدا در سال جاری اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲ به استناد جزء(۶) بند (الف) تبصره (۱۲) قانون بودجه ۱۴۰۲ میزان مستمری ماهانه والدین عزیز شهدا معادل حکم حقوقی شهید تعیین شده است.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اشکالاتی که در طرح محاسبه حقوق وجود دارد، گفت: یکی از ابهامات اجرای این قانون به نحوه محاسبه آن باز می گردد و اما مهمترین مشکل آن عدم پیش بینی بار مالی افزایش تعیین شده در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ است.
حیدری ادامه داد: در واقع از ابتدای سال در بنیاد شهید و امور ایثارگران مکاتباتی با هدف رفع مشکلات موجود در مسیر اجرای قانون مستمری والدین شهدا با مبادی ذی ربط انجام شده است و دائماً پیگیری لازم به عمل آمده است.
وی افزود: پس از پیگیری های مسئولین بنیاد شهید و امور ایثارگران در نهایت سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد نمود تا مستمری والدین معزز شهدا معادل حداقل مستمری ماهانه بازنشستگان تعیین و پرداخت شود.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه بیان داشت: با این پیشنهاد رقم ۵ میلیون و ششصد هزار تومان مستمری ماهانه والدین ارجمند شهدا در سال گذشته با رشد ۲۷ درصدی به عدد ۷ میلیون و هشتاد هزار تومان در ماه افزایش یافت.
وی ضمن تشکر از سازمان برنامه و بودجه افزود: خوشبختانه بنیاد شهید و امور ایثارگران از محل تخصیص صادر شده در مرداد ماه این افزایش را اعمال نموده و نهایتا همزمان با پرداخت حقوق و مزایای ایثارگران در پایان مردادماه، مستمری ۵ ماهه والدین محترم شهدا با سرانه ۷ میلیون و هشتاد هزار تومان به حساب آنان واریز شد.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اینکه پرداخت این مبلغ به صورت علی الحساب می باشد، خاطر نشان کرد: به منظور اجرای کامل قانون پیگیری های مسئولین بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه خواهد داشت.
حیدری ضمن تشکر از صبر و شکیبایی والدین محترم شهدا در طول ۵ ماه گذشته گفت: امیدواریم بتوانیم در این مسیر با همراهی خانواده گرامی شهدا و ایثارگران اقدامات موثرتری برای افزایش رضایت این عزیزان به عمل آوریم./ایسنا