سهام|سهام عدالت| سهامداران
روش استعلام سهام عدالت برای مردم| چرا برخی سهام دریافت نکردند؟
روشهای آگاهی از جزئیات واریز مرحله نخست سود سهام عدالت در سال جاری اعلام شد.

این سهام عدالت احتمالا برای دارندگان سهام عدالت یک میلیونی دو برابر یا معادل حدود یک میلیون تومان خواهد بود. مشاور رئیس سازمان بورس در خصوص زمان قطعی واریز سود سهام عدالت گفت: در مرحله اول ۵۰۰ هزار تومان سود سهام عدالت تا پایان آذر یا روزهای اول دیماه امسال، به حساب ذینفعان واریز میشود.بر همین اساس یک خانواده چهار نفره تا پایان فصل پاییز حدود دو میلیون تومان سود سهام عدالت دریافت میکنند.
محمود حسنلو اظهار کرد: مشمولان سجامی سهام عدالت برای اطلاع از مبلغ واریز سود سهام سال مالی منتهی به اسفندماه ۱۴۰۰ خود میتوانند به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به نشانی ddn.csdiran.ir مراجعه کنند.
معاونت فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) اعلام کرد: در این راستا سهامداران عدالت پس از ورود به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه میتوانند با کلیک بر روی گزینه تاریخچه سود سهام عدالت مبلغ سود دریافتی خود را مشاهده کنند.
وی گفت: همچنین سهامدارانی که سجامی نشدهاند نیز میتوانند با مراجعه به تارنمای sahamedalat.ir و یا تماس با مرکز تماس ۱۵۶۹ داخلی یک، نسبت به واریز سود سهام عدالت خود مطلع شوند.
گفتنی است، مرحله نخست واریز سود سهام عدالت به ۴۳ میلیون و ۷۴۰ هزار نفر ایرانی از صبح روز چهارشنبه گذشته از طریق شبکه بانکی آغاز شده است و در این مرحله، سهامدارانی که در پرتفوی سهام خود ۴۵۲، ۴۹۲ و ۵۳۲ هزار تومان دارند به ترتیب ۵۱۰، ۵۵۵ و ۶۰۰ هزار تومان و افرادی که پرتفوی یک میلیون تومانی در اختیار دارند، مبلغ یک میلیون و ۱۲۸ هزار تومان سود علی الحساب دریافت میکنند.
زمان پرداخت مابقی سود سهام عدالت
باغستانی در مورد پرداخت مابقی سود سهام عدالت گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت سپردهگذاری مرکزی رایزنیهای خود را برای دریافت تمام سود مشمولان سهام عدالت انجام خواهند داد و امیدواریم بتوانیم در اواخر اسفندماه امسال باقیمانده سود این گروه از سهامداران را از طریق این شرکت پرداخت کنیم.
آنگونه که پیش از این مطرح شده قرار است سه میلیون نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی سهام عدالت دریافت کنند. حالا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده در مورد جاماندگان سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، همه کسانی که احساس میکنند حقوقی از آنها جا مانده است، میتوانند به دستگاههای اجرایی مرتبط مراجعه کنند و حقوق جامانده خود را پیگیری کنند. اما به نظر میرسد که منظور وزیر کار، 3.5 میلیون جامانده سهام عدالت نیست.
چراکه آنان تعیین تکلیف شدهاند و قرار است سهام عدالت 10 میلیون تومانی دریافت کنند. پیش ز این رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی سهام عدالت هم با بیان این که برای هر نفر ۱۰ میلیون تومان سهام عدالت درنظر گرفته شد، گفت: درباره سایر جاماندگان نیز قرار است جلساتی با وزیر تعاون داشته باشیم زیرا طبق قانون فقط به شش دهک جامعه می توان سهام عدالت ارائه کرد. به نظر میرسد منظور از جاماندگان سهام عدالت همین گروها است که تعداد آنها حدود یک میلیون 449 هزار نفر است و نتوانستهاند مشمول سهام عدالت 10 میلیونی جدید هم بشوند.
توضیحات وزیر هم در این مورد بسیار مبهم بوده و گفته میتوانند به ادارات مرتبط مراجعه کنند. اما با توجه به اینکه فرایند دریافت سهام عدالت 3.5 میلیون جامانده اولیه، بیش از یکسال زمان برد این امکان وجود دارد که پروسه واگذاری سهام عدالت به این گروه هم زمانبر باشد و به سادگی انجام نشود. سود یک میلیونی چه زمان واریز میشود؟ اما همزمان با خبر تلاش برای پرداخت سهام عدالت به جاماندگان سهام عدالت، خبر واریز سود سهام عدالت همه دارندگان سهام عدالت هم منتشر شد.
دارندگان سهام عدالت 532 هزار تومانی مشمول سود یک مییلیون تومانی میشوند و دارندگان سهام یک میلیونی مشمول سود دو میلیون تومانی. ابتدا قرار بود سود سهام عدالت تا آخر آذرماه واریز شود. اما حالا مشخص شده که بخشی از این سود دی ماه واریز میشود.
برخی از رسانهها و مسئولان نام شرکتهای پرداخت کننده سود سهام عدالت را اشتباه بیان کردهاند! برای نمونه ایران ترانسفو جزو شرکتهای سهام عدالت نیست اما تمامی رسانههای دولتی نام این شرکت را در لیست خود آوردهاند که جای تعجب دارد.
شرکت سرمایهگذاری رنا هنوز مجمع خود را تشکیل نداده است.
شرکتهای ایرانخودور، سایپا، بیمه دانا و کارخانجات مخابراتی ایران هنوز در مجامع خود سودی پرداخت نکردند.
در این بین شرکتهای پالایش نفت تهران، پالایش نفت اصفهان، فولاد خوزستان، بانک ملت، پتروشیمی تندگویان، بانک تجارت، پارس سویچ، نیرو ترانس، پست بانک، بانک صادرات و حمل و نقل پتروشیمی ایران تا به امروز سود خود را به طور کامل پرداخت کردند.
در این میان برخی از شرکتها همانند ملی صنایع مس ایران، پتروشیمی مارون، معدنی و صنعتی چادرملو، پالایش نفت بندرعباس، فجر انرژی خلیج فارس، پتروشیمی جم، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، فولاد آلیاژی ایران، پالایش نفت لاوان و پالایش نفت تبریز تنها بخشی از سود خود را واریز کردند.
بعضی از شرکتها نیز تاریخ پرداخت سود خود را به دی ماه و پس از آن موکول کردند که در این لیست نام گروه مپنا، هلدینگ خلیج فارس، گروه مپنا، مخابرات ایران، صنایع سیمان دشستان و سرمایهگذاری توسعه صنعتی ایران به چشم میخورد.
نکته مهم اینجاست که مخابرات ایران باید سود باقی مانده خود را از سال 99 نیز پرداخت کند.
در نهایت 5 شرکت با وجود فرارسیدن زمان پرداخت سود، هنوز هیچ واریزی نداشتند. شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان، معدنی و صنعتی گلگهر، پالایش نفت شیراز، آلومینیوم اران و سیمان داراب هنوز پرداختهای خود را انجام ندادهاند و اگر تا پایان آذر این واریز سودها انجام نشود شرکتها به کمیته تخلفات سازمان بورس احضار میشوند.
متهم عدم پرداخت سود سهام عدالت
مسئولان سازمان بورس فولاد مبارکه را متهم ردیف اول عدم پرداخت سود سهام عدالت میدانند.
پیمان حدادی، دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت نیز موضوع این سبد سهام را برای بازار سرمایه بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: از این طریق باید بتوانیم اصول حاکمیت شرکتی و صیانت از حقوق سهامداران خرد را به مدیران ناشران دیکته کنیم.
به گفته حدادی، شرکتهای بورسی که در موعد مقرر و تا اخر آذرماه نسبت به واریز سود سهام عدالت اقدام نکنند، به کمیته تخلفات سازمان بورس فراخوانده میشوند و رای سلب صلاحیت مدیران، یکی از جرایم در نظر گرفتهشده برای آنهاست.