اخبار سهام عدالت / اخبار سهام عدالت در دولت سیزدهم
شرایط ثبت نام سهام عدالت برای کسانی که سهام عدالت ندارند| آخرین مهلت برای جاماندگان سهام عدالت | کدام دهک ها مشمول سهام عدالت شدند؟
رئیس سازمان خصوصیسازی گفت: فهرست افراد جامانده از سهام عدالت و تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی استخراج شده حدود ۳.۵ میلیون نفر هستند.
سهام عدالت سهام شرکت های دولتی است که با تصمیم دولت در اختیار افراد کم توان جامعه قرار داده شده است. ثبتنام سهام عدالت در سال ۱۳۸۵ کلید خورد و این پروسه تا پایان سال ۱۳۹۴ به ایستگاه آخر رسید نیمی از جمعیت ایران دارای سهام عدالت هستند با آزاد سازی سهام عدالت مالکیت آن بر عهده افراد گذاشته تا سهام خود را بفروشند یا سهامداری کنند سهامداران سهام عدالت باید با ثبت نام در سامانه سجام نسبت به دریافت کد بورسی اقدام تا از مزایای سهامشان بهره مند شوند.
حسین قربان زاده در برنامه صف اول در پاسخ به این سئوال که اجرای قانون واگذاری سهام به جاماندگان سهام عدالت در چه مرحلهای است؟ افزود: پیش نویس مصوبه هیات دولت درباره این تکلیف در مورد مشمولان کمیته امداد و بهزیستی آماده شده است و در چند مرحله تکلیف این واگذاری سهام به جاماندگان اجرا میشود.
وی اضافه کرد: جلساتی با سازمان بهزیستی و کمیته امداد برگزار شده و فهرست کسانی که مشمول هستند اما سهام عدالت ندارند؛ استخراج شده حدود ۳.۵ میلیون نفر که تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند اما سهام ندارند قرار است این فهرست با سامانه وزارت رفاه چک بشود.
قربان زاده بیان کرد: باید ۵۰ درصد تخفیف برای این مشمولان در نظر گرفته شود و ۵۰ درصد هم از محل سود سالهای آتی تسویه میشوند پس مشمولان تحت پوشش کمیته و بهزیستی حتی یک ریال هم برای دریافت سهام عدالت نباید پرداخت کنند همچنین هیچ ثبت نامی هم نیاز نیست انجام دهند.
رئیس سازمان خصوصیسازی گفت: در مورد مابقی افراد هم دو دهک اول که باقی میمانند در مرحله دوم است و در مرحله سوم افراد ۴ دهک بعدی هستند که وزارت اقتصاد و رفاه سازوکار شناسایی افراد را باید داشته باشند.
وی ادامه داد: منابع دولت در خصوص سهام ارزنده اکنون روی تابلوی بورس حدود ۲۸۰ هزار میلیارد تومان است که حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان وثیقه است. تنها از سهام غیر وثیقه قابلواگذاری برای پرتفوی سهام عدالت تصمیم گرفته میشود که شامل هلدینگ خلیج فارس و ۳ بانک است.
قربان زاده افزود: نیاز به اصلاح قانون داریم تا از منابع دیگر هم بتوانیم برای پرتفوی سهام عدالت استفاده کنیم تا منابعی برای پرداخت سهام عدالت به جاماندگان دهکهای بعدی باشد./ایرنا
چند گروه که در لیست جاماندگان سهام عدالت حضور دارند از این قرارند:
گروه اول کسانی هستند که سهام عدالت برایشان صادر شده اما دستگاههای مرتبط دعوتنامه را به موقع به دست این افراد نرساندند. جمعیت این افراد بین یک میلیون و ۸۰۰ هزار تا دو میلیون نفر است. یا افرادی هستند که کارت و دعوتنامه دریافت کردهاند اما مراحل قانونی را طی نکردهاند. جمعیت این افراد نزدیک به دو میلیون نفر است.
گروه دوم افرادی هستند که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت قبل به عنوان شش دهک پایین درآمدی جامعه شناخته شدند و سهام عدالت دریافت نکردهاند. در بین این افراد مشمولین نهادهای حمایتی شامل کمیته امداد و بهزیستی، روستانشینان، کارگران شاغل در کارخانهها، کارگران تحت پوشش تامین اجتماعی، کارگران فصلی و ساختمانی و… قرار دارند. تعداد گروه دوم نزدیک به ۱۶ میلیون نفر است.
راهکار مجلس برای تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت
در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، در مصوبه ای راهکاری برای تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت در سال ۱۴۰۱ مشخص کردند.
طبق مصوبه مجلس، دولت موظف شد از محل باقیمانده سهام متعلق به دولت یا شرکت های دولتی در بنگاههای قابل واگذاری در هر بازار موضوع گروههای (۱) و (۲) ماده (۲) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۲۵ خردادماه ۱۳۸۷ و اصلاحات و الحاقات بعدی آن، نسبت به واگذاری سهام عدالت به مددجویان جامانده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) مددجویان سازمان بهزیستی کشور و تمامی افرادی که از سهام عدالت برخوردار نشدهاند اقدام کند.
براین اساس کسانی که مشمول باشند، در سال جاری سهام عدالت دریافت میکنند.
با این حال دولت تا مدتها نظر قطعی در این مورد نمیداد و حتی حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصیسازی چند مرتبه اعلام کرد که هنوز درمورد ثبتنام جاماندگان سهام عدالت هیچ چیز قطعی نشده است.
تخصیص سهام عدالت به انتها نزدیک میشود
رئیس سازمان خصوصیسازی گفت: در مجموع حدود سه میلیون و ۳۳۷ هزار و ۷۰۰ نفر تعداد افراد جامانده تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد است که حدود دو میلیون و ۲۵ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی و حدود یک میلیون و ۳۰۰ نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند.
رئیس سازمان خصوصیسازی درمورد پرتفوی افرادی که بهعنوان مشمول شناخته شدهاند نیز گفت: تا دو هفته آینده پرتفو این افراد مشخص میشود. درواقع کیفیت پرتفو، نوع سهام، میزان سهام هر فرد و روش انتقال مشخص شده و در تیرماه اطلاعرسانی کامل میشود.
تفاوتی که پرتفوی این افراد با پرتفوی مشمولانی که سال ۱۳۸۴ انتخاب شدند در این است که درحال حاضر سهام دولت بسیار محدود شده و ابتکار عملی که در آن زمان وجود داشته وجود ندارد.
از طرف دیگر دولت تکالیف دیگری در بند الف تبصره دو یا بند ی که رد دیون است و… دارد و تابلوی بورسی سهام دولت کفاف این تکالیف را نمیدهد. باید اولویت سنجی صورت بگیرد که درحال انجام است.
قربانزاده توضیح داد: افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی لازم نیست برای ثبتنام به جایی مراجعه کنند. افراد باید توجه داشته باشند که اصلا ثبتنامی وجود ندارد زیرا هویت افراد مشخص و در بانک اطلاعات موجود است. این افراد نباید حتی یک ریال پرداخت کنند.
اگر پیامکی ارسال میشود که لینک ثبتنام دارد قطعا کلاهبرداری است و ربطی به دولت و وزارت اقتصاد و سازمان خصوصیسازی ندارد.
ادامه روند شناسایی جاماندگان سهام عدالت
وی در ادامه درمورد سایر افراد واجد شرایط نیز گفت: مطابق تبصره ۳ ماده ۳۴ اجرای سیاستهای اصل ۴۴ باید با همکاری وزارت رفاه و طبق سازو کاری که پایگاه رفاهی ایرانیان دارد، افراد واجد شرایط بر اساس دهکبندی شناسایی شوند. بر این اساس مرحله بعد دو دهک ابتدایی هستند که باید تا پایان سال سهام عدالت به آنها تخصیص پیدا کند.
سهام عدالت مددجویان بهزیستی
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: همه مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی دارای سهام عدالت خواهند شد، اما قرار نیست به هیچ عنوان به جایی مراجعه کنند. زیرا سازمان بهزیستی اسامی افراد را با اطلاعات دقیق در اختیار سازمان خصوصیسازی قرار داده است.
بنابراین هیچ فردی که تاکنون سهام عدالت دریافت نکرده لازم نیست برای ثبتنام به جایی مراجعه کند. فرآیند شناسایی جاماندگان ادامه دارد و توسط دولت در ادامه انجام خواهد شد. همچنین فعلا پرتفویی که قرار است برای جاماندگان در نظر گرفته شود مشخص نیست اما قطعا با پرتفوی فعلی مشمولان فرق دارد.