کد خبر : 14204 / /
/

2خبر بد کرونایی/هشدار ظهور نوع جدید کرونا

دانشمندان چینی در خصوص یک سویه جدید کرونا هشدار دادند که قادر است از هر سه نفر، یک نفر را به کام مرگ بکشاند.

2خبر بد کرونایی/هشدار ظهور نوع جدید کرونا

دانشمندان ووهان چین که برای نخستین بار در سال ۲۰۱۹ توانستند کووید۱۹ را کشف کنند، اکنون در خصوص ظهور نوع جدیدی از کرونا در آفریقای جنوبی به نام «NeoCov» هشدار دادند که نرخ انتقال پذیری و مرگ و میر بالاتری دارد.

اگرچه طبق این گزارش NeoCov جدید نیست و با ویروس «نشانگان تنفسی خاورمیانه» یا همان مرس (MERS-cov) که در سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵ در کشور‌های خاورمیانه کشف شد، مرتبط بوده و همچنین شبیه «SARS‑CoV‑۲» (عامل کووید-۱۹) است، اما دانشمندان از قابلیت انتقال این ویروس از حیوانات به انسان سخن می‌گویند.

دانشمندان ووهان چین با انتشار مقاله‌ای در پایگاه «bioRxiv» اعلام کردند که سویه «NeoCov» می‌تواند از تمامی سویه‌های پیشین، مرگبارتر باشد. در حالی که NeoCoV در جمعیت خفاش‌ها در آفریقای جنوبی کشف شده و تا کنون در میان این حیوانات شیوع پیدا کرده است، حال بر اساس این پژوهش جدید دانشمندان چینی، می‌تواند انسان‌ها را نیز آلوده کند.

طبق اعلام محققان دانشگاه ووهان و موسسه بیوفیزیک «آکادمی علوم چین» تنها یک جهش دیگر لازم است تا این ویروس بتواند به سلول‌های انسانی نیز نفوذ کند.

این محققان اعلام کردند این ویروس جدید کرونا به دلیل اتصال متفاوتی که به گیرنده «ACE۲» به نسبت پاتوژن کرونا دارد، مسئله‌ای خطرناک به حساب می‌آید که در نتیجه آن، نه آنتی بادی‌ها و نه مولکول‌های پروتئینی تولید شده توسط فرد مبتلا به بیماری‌های تنفسی و یا افراد واکسینه شده، هیچ کدام نمی‌توانند محافظتی در برابر «NeoCoV» ایجاد کنند.

به گفته این دانشمندان چینی، NeoCov می‌تواند ترکیب بالقوه‌ای از مرگباری ویروس مرس و انتقال پذیری بالای ویروس کرونای کنونی (کووید-۱۹) باشد؛ به طوری که از هر سه مبتلا، جان یک نفر را بگیرد./اقتصاد آنلاین

خبر بد سازمان جهانی بهداشت درباره ظهور سویه ای بدتر از امیکرون

مقامات سازمان بهداشت جهانی(WHO) به‌ طور علنی گفته‌اند که انتظار دارند سویه‌ای جدید بعد از اُمیکرون ظاهر شود که قابلیت انتقال بیشتری نسبت به سویه‌های قبلی دارد.

در حالی که به نظر می‌رسد شدت علائم بیماری کووید با سویه اُمیکرون خفیف‌تر است اما کارشناسان هشدار می‌دهند این مورد تضمین نمی‌کند که همه سویه‌های بعدی روند نزولی یکسانی را دنبال کند.

ماریا ون کرخوف، یکی از مسئولان سازمان بهداشت جهانی، معتقد است سویه بعدی قابلیت انتقال خود را افزایش می‌دهد اما او نمی‌تواند با اطمینان بیان کند که سویه بعدی از نظر شدت علائم چه شرایطی دارد.

وی اظهار کرد: سویه نگران‌کننده بعدی قابلیت انتقال بیشتری خواهد داشت زیرا باید از سویه کنونی پیشی بگیرد. سوال بزرگ این است که سویه‌های آینده از نظر شدت بیماری آیا شدت کمتر کی دارد یا بیشتر؟

نگرانی‌ دیگری که متخصصان در رابطه با ظهور سویه جدید دارند، چگونگی فرار سویه‌های بعدی از سیستم ایمنی افراد و ایمنی ناشی از واکسیناسیون است.

کارتیک چاندران، ویروس‌شناس و استاد میکروبیولوژی و ایمونولوژی در کالج پزشکی آلبرت انیشتین نیویورک، معتقد است کووید ۱۹ به جهش خود ادامه خواهد داد.

وی گفت: هیچ دلیلی وجود ندارد که باور کنیم جهش‌های ویروس تمام شده است. من انتظار دارم سویه‌های بیشتری را ببینیم و انواع مشابهی از رفتارهای موج مانند را مشاهده خواهیم کرد.

تاکید سازمان بهداشت جهانی بر ادامه جهش‌ها مبتنی بر توسعه زیرگروه BA.۲ سویه اُمیکرون است که در اروپا شناسایی شد. در حالی که جهش‌های ژنتیکی این زیرسویه به اندازه‌ای قابل‌ توجه نیست که بتواند خود را از اُمیکرون جدا کند اما کامرون ولف، متخصص بیماری‌های عفونی، آن را «برادران یک خانواده» توصیف می‌کند.

از آنجایی که واکسن‌های فعلی ممکن است در نهایت در برابر جهش‌های مداوم موثر نباشد، ماریا ون کرخوف تاکید می‌کند مردم نباید انواع آتی را به‌ عنوان کم‌خطر نادیده بگیرند.

دکتر مایک رایان، مدیر برنامه‌های اضطراری سازمان بهداشت جهانی نیز در این‌باره می‌گوید: این ویروس ثابت کرده شگفتی‌های ناخوشایندی را برای ما به ارمغان می‌آورد. به همین دلیل مقامات بهداشتی همچنان بر اهمیت اقدامات پیشگیرانه از طریق فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و واکسیناسیون تاکید می‌کنند./ایسنا

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.