حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
افزایش حقوق بازنشستگان و کارمندان در مجلس تصویب شد | حقوق بگیران منتظر دریافت 18 میلیونی باشند؟
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: تلاش میکنیم قانون همسانسازی دائمی شود تا بازنشستگان دغدغهای نداشته باشند.
در نیمه اول اردیبهشت ماه وزیر رفاه اعلام کرد که پیشنهاد افزایش حقوق بازنشستگان سایر سطوح درآمدی در هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی به تصویب رسیده و به هیئت دولت ارسال شود؛ هرچند وعدههایی از سوی مسئولان مربوط برای تصویب و اعمال افزایش حقوق بازنشستگان در پایان اردیبهشت ماه داده شده بود؛ به علت آنچه که از سوی وزیر رفاه "درگیری دولت در طرح مردمی سازی یارانهها" عنوان شد، سرانجام در ابتدای هفته جاری افزایش حقوق بازنشستگان به تصویب دولت رسید. ما به تفاوت حقوق بازنشستگان قرار است به زودی پرداخت شود. در ادامه آخرین اخبار حقوق بازنشستگان را بخوانید.
پرداخت حقوق مهرماه حدود ۴ میلیون بازنشسته و مستمریبگیر تأمیناجتماعی با اضافه شدن حدود ۲۶۰۰ میلیارد تومان به مجموع هزینه ماهانه پرداخت مستمریها نسبت به ماههای ابتدایی سال، خاتمه یافت. این دومین ماه پرداخت حقوق این افراد پس از اعمال مصوبه شورای عالی کار است و طبق اعلام قبلی سازمان تأمیناجتماعی، پرداخت مابهالتفاوت مستمری ۵ ماهه ابتدای سال این دسته از بازنشستگان نیز از آبان ماه آغاز خواهد شد.
به نقل از ایسنا، افزایش سالانه مستمری بازنشستگان تأمیناجتماعی در سال جاری، داستان پر فراز و فرودی داشت و حالا که موضوع با تحقق خواست بازنشستگان سایر سطوح به سرانجام رسیده، مروری بر آنچه در این ایام گذشت، نشاندهنده تلاش بیوقفه مسئولان در دولت، مجلس و سازمان تأمیناجتماعی در این مدت و نیز پیگیریهای کانونهای بازنشستگان برای افزایش قابل توجه مستمری پرداختی به همه سطوح بازنشستگان و مستمریبگیران است.
افزایش نسبتی حقوق بازنشستگان
طبق تصریح ماده ۱۱۱ قانون تأمیناجتماعی، حداقل مستمری پرداختی به افراد واجد شرایط دریافت مستمری کامل در هر سال (مشتمل بر مستمری ازکارافتادگی کلی، مستمری بازنشستگی و مجموع مستمری بازماندگان) نباید کمتر از حداقل حقوق تعیین شده از سوی شورای عالی کار برای کارگران مشمول قانون کار باشد. علاوه بر آن طبق تصریح ماده ۹۶ قانون تأمیناجتماعی، سازمان تأمیناجتماعی "مکلف است میزان کلیه مستمریهای بازنشستگی، ازکارافتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان را در فواصل زمانی که حداکثر از سالی یک بار کمتر نباشد، با توجه به افزایش هزینه زندگی با تصویب هیأت وزیران به همان نسبت افزایش دهد.
در سال جاری و بعد از تعیین میزان افزایش سالانه حداقل دستمزد کارگران مشمول قانون در شورای عالی کار در روزهای پایانی اسفند ماه سال ۱۴۰۰، فرآیند تدوین پیشنهاد سازمان تأمیناجتماعی در مورد میزان و چگونگی افزایش مستمری بازنشستگان و سایر مستمریبگیران این سازمان، در اولین روزهای کاری بعد از تعطیلات نوروزی با مشارکت و همکاری اعضای هیأتمدیره کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیران آغاز شد.
میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی در پانزدهم فروردین ماه و اولین روز کاری بعد از تعطیلات نوروز با شرکت در جلسهای که با حضور نمایندگان کانونهای بازنشستگی تشکیل شد، از افزایش منصفانه مستمری بازنشستگان در سال ۱۴۰۱ خبر داد و پس از برگزاری چندین جلسه با نمایندگان بازنشستگان، پیشنهاد هیأتمدیره سازمان تأمیناجتماعی در مورد افرایش حقوق سالانه بازنشستگان، هفتم اردیبهشت ماه براساس مفاد مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تأمیناجتماعی و با درنظر داشتن مفاد مصوبه شورای عالی کار، از طریق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به هیأتوزیران ارسال شد.
اما با ابلاغ مصوبه هیات دولت در مورد افزایش مستمری بازنشستگان تأمیناجتماعی در ۱۵ خرداد ماه، مشخص شد که در هیاتوزیران پیشنهاد سازمان تأمیناجتماعی که مشتمل بر افزایش ۵۷.۴ درصدی حداقل مستمریها و نیز افزایش ۳۸ درصدی بهعلاوه رقم ثابت ۵۱۵ هزار تومان سایر سطوح مستمریها بود، با تغییراتی همراه شده است.
هرچند سازمان تأمیناجتماعی پس از ابلاغ این مصوبه، بلافاصله افزایش مقرر را در حقوق حداقلبگیران و سایر سطوح مستمری بگیران از همان خرداد ماه اعمال و حقوق خرداد ماه آنان با اعمال افزایش مقرر محاسبه و پرداخت شد و مابهالتفاوت ماههای فروردین و اردیبهشت نیز در ماه های تیر و مرداد به بازنشستگان و مستمریبگیران پرداخت شد، اما از همان روز ابلاغ مصوبه پانزدهم خرداد ماه هیأت وزیران، سازمان تأمیناجتماعی فارغ از جار و جنجالهای رسانهای، پیگیری اصلاح این مصوبه را آغاز کرد و با دستور رئیسجمهور به معاون اول برای بررسی مجدد موضوع افزایش مستمری بازنشستگان و همچنین پیگیریهای نمایندگان مجلس، امیدها به اصلاح این مصوبه افزایش یافت.
نقطه پایانی این ماجرا اما زمانی اتفاق افتاد که با تلاشهای انجام شده، هیأت وزیران اختیارات خود در مورد تصمیمگیری در زمینه میزان افزایش مستمری بازنشستگان سایر سطوح را به وزرای عضو هیأت امنای سازمان تأمین اجتماعی واگذار کرد و در نهایت، در ۲۷ مرداد ماه در نشست کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیران تأمیناجتماعی که در شهر بندرانزلی برگزار شده بود، از تصمیم وزرای عضو هیاتامنای سازمان تأمیناجتماعی در مورد اعمال مصوبه شورای عالی کار در زمینه افزایش سایر سطوح غیراز حداقل مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی خبر داده شد.
میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی در این نشست اعلام کرد که احکام جدید این دسته از بازنشستگان در شهریور ماه صادر و حقوق شهریور ماه آنان براساس افزایش ۳۸ درصد بعلاوه رقم ثابت ۵۱۵ هزار تومان محاسبه و پرداخت خواهد شد.
به گزارش روابطعمومی سازمان تأمیناجتماعی، در نهایت طبق وعده مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، حقوق شهریور ماه بازنشستگان با اعمال افزایش مستمری سایر سطوح پرداخت شد و حالا با آغاز فصل پاییز و در حالی که پرداخت مستمری مهر ماه به عنوان دومین ماه اعمال افزایش موضوع مصوبه شورای عالی کار در حقوق بازنشستگان سایر سطوح نیز در موعد مقرر خاتمه یافته، سازمان تأمیناجتماعی در تکاپوی تأمین منابع مورد نیاز برای پرداخت مابهالتفاوت ماههای فروردین تا مرداد ماه مستمری بازنشستگان سایر سطوح است.
لازم به ذکر است با اعمال مصوبه وزرای عضو هیاتامنای تأمیناجتماعی در مورد افزایش مستمری سایر سطوح، ماهانه ۲۶۰۰ میلیارد تومان به هزینههای پرداخت مستمری اضافه شده و مجموع مبلغ مستمری ماهانه پرداختی سازمان تأمیناجتماعی، به رقمی بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان دائمی شود
حمیدرضا حاجیبابایی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به ترمیم حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری اظهار کرد: روند فعلی ترمیم حقوق است و متناسبسازی همچنان در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری، 900 هزار تومان+ 5 درصد حقوق فرد بازنشسته به همراه عائلهمندی افزایش یافته است که برای آن در لایحه بودجه 7 هزار میلیارد تومان اختصاص یافته است و با دولت در این رابطه توافق شده و آنها هم پذیرفتهاند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از سوی دیگر در تبصره 2 قانون بودجه 14 هزار میلیارد تومان برای بازنشستگان کشوری و لشکری وجود دارد و بحث آن جداست.
حاجیبابایی با تأکید بر اینکه متناسبسازی حقوق بازنشستگان به میزان 90 درصد حقوق شاغلان خط قرمز ما است و این موضوع پیگیری میشود، عنوان کرد: این مقوله در قالب همسانسازی حقوق بازنشستگان و شاغلان در حال پیگیری است.
وی تأکید کرد: تلاش میکنیم قانون همسانسازی دائمی شود تا بازنشستگان دغدغهای نداشته باشند. دولت برای شاغلان پیشنهاد داده بود که تا 5 درصد فوقالعاده ویژه را افزایش دهد با توجه به اینکه بند 10 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری میگوید "دولت میتواند تا 50 درصد فوقالعاده ویژه کارکنان را افزایش دهد"، این تقلیل قانون بود به همین دلیل کمیسیون برنامه و بودجه اصلاح کرد که "دولت مکلف است تا 50 درصد فوق العاده ویژه را افزایش دهد".
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: شبههای ایجاد شده بود وقتی کمیسیون برنامه و بودجه مصوب کرده است تا 50 درصد افزایش پیدا کند یعنی وزارتخانهها از محل درآمد خود باید بار مالی آن را تأمین کنند، این اشتباه است. دولت در لایحه 7 هزار میلیارد تومان پیشبینی کرده است که باید از این محل پرداخت شود.