کد خبر : 1855 / /
/

گمانه زنی از انتخابات 1400؛ابهام نامزدهای کلیدی انتخابات

هر چه به زمان انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ نزدیک‌تر می‌شویم، بحث‌ها و گمانه‌زنی‌ها درباره چهره‌های کلیدی جریان‌های سیاسی برای حضور در این انتخابات بیشتر می‌شود. با این وجود اسامی ‌نامزدهای قطعی انتخابات پیش‌رو هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

 گمانه زنی از انتخابات 1400؛ابهام نامزدهای کلیدی انتخابات

انتخابات 1400 در 28 خرداد برگزار خواهد شد.نظارت بر تأیید صلاحیت داوطلبان و انتخابات1400 به عهدهٔ شورای نگهبان است.طبق قانون جمهوری اسلامی ایران، حسن روحانی با توجه به دو دورهٔ ریاست‌جمهوری پیاپی، در این انتخابات 1400 حق نامزد شدن ندارد.شورای نگهبان ظرف پنج روز به صلاحیت داوطلبان انتخابات 1400 رسیدگی می‌کند و نتیجه را به وزارت کشور اعلام می‌کند. آخرین اخبار مربوط به انتخابات 1400 را در سایت خبرآزاد می خوانید.

همزمان با نزدیک‌ شدن به زمان انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰، به نظر می‌رسد بازار این انتخابات گرم تر از قبل شده است و گمانه‌زنی‌ها درباره حضور برخی چهره‌های سیاسی در این انتخابات بیشتر شده است.

رسانه‌ها از طیف‌های سیاسی مختلف، طی شبانه روز گذشته اخبار انتخاباتی جدیدی را منتشر کردند که بیشتر آنها حاکی از داغ‌تر شدن تنور انتخابات ۱۴۰۰ است. همچنین گمانه‌زنی درباره حضور برخی چهره‌های سیاسی در این انتخابات بخش مهمی از خبرها و تحلیل‌های انتخاباتی رسانه‌ها را به خود اختصاص دادند.

بحث‌های رقابتی میان طیف‌های سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا و باید و نبایدهای یک انتخاب اصلح نیز از دیگر محورهای خبری و تحلیلی در رسانه‌ها بود. 

مهمترین محورهای انتخابات 1400 

در بررسی اخبار رسانه‌ها،  رسانه‌های اعتدالی بیشتر به گمانه‌زنی‌ درباره حضور برخی چهره‌ها در انتخابات پرداختند. رسانه‌های اصلاح‌طلب هم بر خطی مشی‌های اصلاحات برای حضور در انتخابات تاکید کردند.

در این میان بحث‌های رقابتی در رسانه‌های اصولگرا داغ بود.

رسانه‌های اعتدالی انتخابات 1400

انتخابات 1400

تلاش عارف برای برپایی ستاد انتخاباتی تارنمای خبری و تحلیلی خبرآنلاین از تلاش عارف برای تدارک ستاد انتخاباتی خبر داد و نوشت:** حسن رسولی، عضو نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان می‌گوید، آقای عارف به صورت بالقوه نامزد انتخابات هستند و مقدمات ستاد ایشان هم فراهم شده است و بستگی به این دارد که شرایط پیش رو چگونه خواهد بود.

رسانه‌های اصلاح‌طلب در انتخابات 1400

نامزدی جلیلی در غیاب رییسی روزنامه شرق از بازگشت احتمالی سعید جلیلی در غیاب حجت‌الاسلام سیدابراهیم رییسی از جناح اصولگرا برای انتخابات ۱۴۰۰ خبر داد و نوشت:

** قاضی‌زاده هاشمی، سعید جلیلی و علی نیکزاد هم به گزینه‌های شورای وحدت اصولگرایان اضافه شدند.

** این سه فرد از چهره‌های نزدیک به جبهه پایداری‌اند که می‌توانند هم‌زمان گزینه هر دو جریان جبهه پایداری و شورای وحدت هم باشند. در میان اینها شانس سعید جلیلی از همه بیشتر است.

همبستگی بیشتر اصلاح‌طلبان در مقایسه با اصولگرایان در انتخابات 1400

روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان سه گام اصلاح‌طلبان برای انتخاب کاندیدا در انتخابات، بر هماهنگی بیشتر اصلاح‌طلبان برای رسیدن به اجماع بر سر یک نامزد در مقایسه با اصولگرایان نوشت و تاکید کرد:

** اصلاح‌طلبان قصد دارند در چارچوب نهاداجماع‌سازشان که همان «جبهه اصلاحات ایران» باشد، تصمیمات را بر اساس سازوکارهای از پیش تعیین شده اتخاذ کنند.

** برخی ناظران می‌گویند باتوجه به آنچه همین هفته‌ای که گذشت در مورد سیدحسن خمینی مطرح شد و نیز باتوجه به مشی و روش شورای نگهبان در مواجهه با بسیاری از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب، احتمالا این جریان سیاسی دیگر کاندیدای شاخصی در دست نخواهد داشت.

** برخی دیگر از ناظران هم تأکید دارند چنانچه چهره‌های مطرح وارد میدان شوند، باتوجه به احتمال مشارکت اندک، احتمال توفیق اصلاح‌طلبان چندان بالا نیست.

** با این حال هرچقدر که اصولگرایان تاکنون بلاتکلیف و سردرگم نشان داده‌اند و اختلافات ریز و درشت‌شان عیان شده، اصلاح‌طلبان دست‌کم با یکدیگر مشکل چندانی ندارند و به‌نسبت منسجم پیش‌روی می‌کنند؛ در نتیجه امید به دستیابی به کاندیدای واحد ازجانب اصلاح‌طلبان بسیار است.

لزوم جدایی مذاکرات از انتخابات 1400

روزنامه آرمان ملی در یادداشتی با عنوان مذاکرات را از انتخابات جدا کنیم، ضمن تاکید بر اهمیت مذاکره برای لغو تحریم‌ها، از گره زدن مذاکرات با انتخابات انتقاد کرد و نوشت:

** به نظر می‌رسد باید موضوع انتخابات را از مذاکرات جدا کنیم و ۸۰ میلیون ایرانی از مذاکره‌کنندگان حمایت کند. مذاکره‌کنندگانی که به خاطر ملت مذاکره می‌کنند و هدفشان لغو تحریم‌هاست، نه رقابت‌های انتخاباتی.

اهمیت مشارکت در انتخابات 1400

انتخابات 1400

خبرگزاری ایسنا به نقل از محسن علیزاده عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، درباره اهمیت مشارکت در انتخابات نوشت:

** عدم مشارکت در انتخابات در حقیقت همان چیزی است که دشمن می خواهد.

**مشارکت در انتخابات پروژه رنگ باخته دشمن را نقش بر آب می‌کند.

چندوچون حضور حزب اعتماد ملی در انتخابات 1400

خبرگزاری ایلنا به نقل از اسماعیل گرامی‌مقدم سخنگوی حزب اعتماد ملی، در گفت‌وگو با این رسانه نوشت:

** حزب اعتماد ملی ماه‌هاست که در حال فعالیت‌های انتخاباتی است و به دنبال این هستیم که نحوه و مکانیزم ورود به انتخابات را بررسی کنیم.

** با جبهه اصلاحات ایران همکاری می‌کنیم اما این همکاری منافاتی با فعالیت حزبی نخواهد داشت. بر همین اساس در فراخوانی اعلام شد که افرادی از حزب اعتماد ملی نامزد انتخابات خواهند شد. نهایتاً حزب تصمیم خود را تا پایان این هفته خواهد گرفت.

** اگر احساس کنیم جبهه اصلاحات ایران قصد تک‌روی دارد و نحله‌های فکری و سایر دیدگاه‌ها را مد نظر قرار ندهد، ممکن است حزب اعتماد ملی به تنهایی در انتخابات ورود پیدا کند اما در مجموع راهبرد حزب اعتماد ملی برای انتخابات، همکاری و هماهنگی با جبهه اصلاحات ایران است.

انتقاد از تمایل برخی چهره‌ها برای نامزدی در انتخابات 1400

پایگاه خبری «نامه نیوز» به نقل ازمحمدصادق کوشکی، فعال سیاسی اصولگرا، درباره کاندیداتوری برخی افراد برای انتخابات نوشت:

** برخی برای افزایش رتبه سیاسی خود نامزد می‌شوند.

** چهره‌های اصلی احتیاط می‌کنند تا اعتبارشان خدشه‌دار نشود.

**برخی خودشان را با نامزدهای انتخاباتی در ادوار قبل که شایستگی نداشته و در مناظرات مضحکه شدند مقایسه کرده و تصور می‌کنند که باید نامزد شوند.

رسانه‌های اصولگرا در انتخابات 1400

انتقاد جوان از رویکرد جهان‌صنعت به کاندیدا نشدن سیدحسن خمینی

روزنامه جوان در مطلبی با عنوان حمله روزنامه اصلاح‌طلب به سید حسن خمینی، به انتقاد از گزارشی در روزنامه جهان صنعت پرداخت که در آن به بررسی زوایای صرف‌نظر کردن سیدحسن خمینی از کاندیداتوری برای انتخابات پرداخته شده است. جوان در انتقاد از جهان‌صنعت می‌نویسد:

**روزنامه اصلاح‌طلب «جهان صنعت» سید حسن خمینی را یک «محافظه‌کار بازنده» نامید.

** جهان صنعت تلاش کرده به تحلیل و بررسی توصیه رهبری به سید حسن خمینی برای عدم کاندیداتوری در انتخابات بپردازد، اما در واقعیت، عصبانیت از واژه‌های نوشتار هویداست.

** حملات به سید حسن از سوی حامیان سابق، قابل پیش‌بینی بود. روشن بود که سید حسن برای بیشتر اصلاح‌طلبان ابزار اقدام سیاسی است.

** پذیرش دلسوزی پدرانه رهبر انقلاب از سوی سید حسن خمینی و اعلام برادرش یاسر خمینی مبنی بر اینکه او تصمیم «قطعی» برای کاندیدا نشدن گرفته است، باعث شد تا بازی اصلاح‌طلبان به هم بخورد.

** شاید حالا حسن خمینی تصویر روشن‌تری از جریان اصلاحات به دست آورده باشد.

نامزدی سیدحسن در انتخابات 1400 از اعتبار بیت می‌کاست

روزنامه صبح‌نو در گزارشی با اشاره به عدم کاندیداتوری خمینی جوان به توصیه رهبری نوشت:

** مدتی بود که اصلاح‌طلبان برای راضی کردن سیدحسن خمینی به نامزدی در انتخابات‌۱۴۰۰ مشغول تبلیغات وسیع بودند و سعی داشتند با محور قرار دادن کلیدواژه‌هایی نظیر «همه با هم» کمپین انتخاباتی او را داغ کنند.

** اصلاحات اینگونه می‌نمود که نواده امام همان نامزد ناب اصلاح‌طلبان برای انتخابات است.

** در کشور جایگاه‌ها و مرتبت‌های ویژه‌ای وجود دارند که در میان مردم صاحب اعتبار و وزانت اند و به همین دلیل، روا نیست متصدیان این جایگاه‌ها در معادلات معمول سیاسی، ورود کنند.

** سیدحسن خمینی نیز به‌دلیل انتساب به حضرت امام خمینی بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران، دارای چنین شأنی است و بابت همین، ورود او به عرصه سیاسی اصلا به مصلحت نیست.

انتخابات 1400/مقایسه رفتارهای انتخاباتی احمدی نژاد با سلطنت‌طلبان

روزنامه سیاست روز در یادداشتی با عنوان احمدی‌نژاد هر روز بدتر از دیروز، از سبقت احمدی نژاد از سلطنت‌طلبان نوشت و افزود: 

** آنچه که احمدی‌نژاد در پی آن است، حاشیه‌سازی و هزینه‌تراشی برای نظام است و اینکه وی افشای برخی حرف‌های مگو را به آستانه انتخابات معطوف می‌کند،‌ نشانه این است که وی می‌خواهد نامش را در اخبار بالا نگه دارد.

**فائزه هاشمی دختر مرحوم آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی رییس دولت سازندگی، در یکی از شبکه‌های اجتماعی خبر داد که محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور سابق از وی برای پذیرش معاون اولی‌ خود دعوت کرده است.

** این اظهارات با تکذیب دفتر احمدی‌نژاد مواجه شد اما بررسی مواضع و عملکرد احمدی‌نژاد با توجه به آنچه برخی نزدیکان سابقش می‌گویند نشان از این دارد که وی مواضعی همراه با ضدانقلاب اتخاذ کرده و نگاه‌های او با اعتقادات براندازان تفاوت چندانی ندارد.

کاندیداتوری عارف در انتخابات 1400

خبرگزاری مهر گفت‌وگویی را با محمدرضا خباز عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، منتشر کرد که به آغاز فعالیت انتخاباتی محمدرضا عارف اختصاص دارد، خباز در این گفت‌وگو می‌گوید:

** از شعار انتخاباتی «عارف» خبر ندارم، اما از آمادگی او برای کاندیداتوری و آغاز فعالیت‌های انتخاباتی‌شان اطلاع دارم.  

** عارف در سال ۹۲ نامزد انتخابات شد اما برای اینکه آرا متفرق نشود، به پیشنهاد محمد خاتمی از عرصه انتخابات کناره‌گیری کرد. البته آنچه اتفاق افتاد از نظر ما اتفاق خوبی بود؛ بنابراین این دوره هم حضور خواهد داشت.

** از آنجا که عارف به عملکرد قانونی مقید است تا پیش از ثبت‌نام رسمی چیزی اعلان نخواهد کرد.

انتخابات 1400/حمایت اصلاح‌طلبان از رییسی!

پایگاه خبری تحلیلی مشرق در گزارشی با عنوان حتی اصلاح طلبان هم از رییسی حمایت خواهند کرد، به نقل از لطف‌الله فروزنده عضو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، نوشت:

** هنوز نامزد اصلی جبهه اصولگرایان مشخص نشده اما مردم اقبال زیادی به آیت الله رئیسی دارند و اگر او حضور پیدا کند، محور و عامل وحدت برای کل نیروهای انقلابی است.

**اختلاف ها و جناح بندی‌ها با ورود وی از بین خواهد رفت و حتی اصلاح طلبان از رییسی حمایت خواهند کرد.

انتخابات 1400/شکست نقشه اصلاح‌طلبان!

تارنمای خبری صراط نیوز در گزارشی با عنوان نقشه‌ دیرینه یک جریان سیاسی برای نوه امام خمینی(ره) در پاسخ به این پرسش که چرا رهبر انقلاب کاندیداتوری سیدحسن خمینی را به صلاح ندانستند؟ نوشت:

** برخی جریانات سیاسی،‌ طراحی چندلایه‌ای را برای سیّدحسن خمینی درنظر داشتند که فارغ از نتایج این طراحی برای طراحان، برای نوه امام(ره) حاصلی جز کاستن از جایگاه و اعتبار و ورود به حواشی بی‌انتها نداشت.

** چهره‌ها و رسانه‌های اصلاح‌طلب سعی می‌کردند با استفاده از القاب و عناوینی چون «آیت‌الله» و «علامه» برای سیّد حسن خمینی، اهداف خود را پیش ببرند و با قرار دادن وی در لیست انتخاباتی خود، بار دیگر دوگانه «بیت امام- حاکمیت» را راه بیاندازند.

انتخابات 1400/ نگاهی به کاندیداتوری نمایندگان مجلس

انتخابات 1400

خبرگزاری دانشجو در گزارشی با عنوان چه افرادی از بهارستان سودای پاستور را دارند؟ / باز احساس تکلیف!، به انتقاد تلویحی از کاندیداتوری نمایندگان مجلس پرداخت و نوشت:

** چند تن از نماینده‌های مجلس با اعلام کاندیداتوری خود در انتخابات ۱۴۰۰ در حال گرم کردن تنور انتخابات ریاست جمهوری هستند.

** اما پرسشی که به وجود می‌آید این است که چه اتفاقی افتاده است که این افراد قصد دارند از پله نمایندگی مجلس پرشی به صندلی ریاست جمهوری بزنند؟

** اگر بخواهیم به طور خوشبینانه به این سوال پاسخ دهیم باید به جمله معروف کاندیدای انتخابات‌ها اشاره کنیم «احساس تکلیف کرده ام.»

** در نهایت باید گفت انتخابات ریاست جمهوری، انتخاباتی است که می‌تواند سرنوشت چهارساله کشور را رقم بزند یعنی باید فردی پای در این عرصه بگذارد که از تمام جهات حرفی برای گفتن داشته باشد و بتواند به درستی کشور را راهبری کند از این جهت افراد ابتدا باید شرایط خود را بسنجند و دریابند که آیا لایق این جایگاه هستند یا نه؟ و فقط به فکر قدرت طلبی هستند.

انتخابات 1400/نامزد نشدن سیدحسن؛ شکست برنامه‌های اصلاح‌طلبان!

تارنمای خبری‌وتحلیلی الف، سخنان بیژن مقدم تحلیلگر مسایل سیاسی، درباره ابعاد توصیه رهبر انقلاب به سیدحسن خمینی برای انتخابات ۱۴۰۰ را بازتاب داد و به نقل از وی نوشت:

** رهبر انقلاب باعث حفظ شأن بیت امام(ره) شدند.

** اصلاح‌طلبان روی ردصلاحیت سیدحسن خمینی حساب باز کرده بودند.

** رهبر انقلاب نخواستند صلاحیت او تأیید نشود تا برخی نیروها با استفاده از این موضوع  با او بازی‌های سیاسی کنند و بگویند نوه امام(ره) ردصلاحیت شد، و مردم را تهییج کنند.

منبع:ایسنا 

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.