کد خبر : 600 / /
/

واکسن کرونا/واکسیناسیون/کرونا

مینو محرز درباره واکسن کرونای ایرانی افشاگری کرد

مینو محرز، مسئول کارآزمایی بالینی واکسن کرونای کووایران برکت گفت

مینو محرز درباره واکسن کرونای ایرانی افشاگری کرد

 واکسن کرونا یکی از نیازهای فوری این روزهای مردم دنیاست.کارشناسان جواب داده اند که واکسن کرونا مانع ابتلا به این بیماری نمی‌شود و فقط احتمال مرگ را کاهش می‌دهد و واکسن کرونا مصونیت ۱۰۰ درصدی نمی‌دهد از مرگ جلوگیری می‌کند. واکسن کرونای سینوفارم چینی بیشتر از بقیه وارد ایران شده و قرار است در چند محموله باز هم وارد شود.آخرین خبرهای مربوط به واکسن کرونا را در سایت خبرآزاد دنبال کنید.

مینو محرز، مسئول کارآزمایی بالینی واکسن کرونای کووایران برکت گفت: من شرکت برکت را انتخاب نکرده‌ام، بلکه مسئولان این شرکت به من پیشنهاد همکاری دادند. اما مسئولان وزارت بهداشت از ابتدا نباید روی واکسن‌های ایرانی کرونا حساب باز می‌کردند.

ارائه کارت واکسن برای حضور در سینما ، مدارس ، دانشگاه ها ، دریافت خدمات بانکی ، دریافت بلیت قطار، هواپیما و اتوبوس ، حضور در تماشاگران در ورزشگاه ها ، سفر به خارج از کشور به هر مقصدی و اقامت در هتل ها اجباری می شود.

دبیر انجمن متخصصین عفونی کشور گفت: با توجه به اینکه ما در حال حاضر در پیک کرونا قرار داریم، هر علائم شبه سرماخوردگی به احتمال زیاد کرونا است چرا که ویروس شایع در گردش کووید است و بنا براین شخصی که دچار این علائم شده و همزمان نوبت تزریق واکسنش هم فرا رسیده باید تا بهبودی و رفع کامل این علائم صبر کند و سپس برای تزریق واکسن اقدام نماید و به طور کلی فردی که دچار کرونا شده یک ماه پس از بروز اولین علائمش می‌تواند واکسن بزند.

تزریق عمومی واکسن کرونا مهمترین راهکار پیشگیری از همه گیری این ویروس محسوب می شود. ایران از جمله کشورهای تولیدکننده واکسن کرونا است، اما با توجه به تاخیر در تولید انواع واکسن کرونا ایرانی، همچنان نیاز به واردات واکسن کرونا در کشورمان احساس می شود. همچنین باید توجه داشت که کند پیش رفتن روند تامین و تزریق عمومی واکسن کرونا در ماه های گذشته منجر به بروز موج پنجم کرونا در کشورمان شده است.

دکتر آمیتیس رمضانی، دبیر انجمن متخصصین عفونی کشور در پاسخ به این سوال که افرادی که دچار علائم شبه سرماخوردگی نظیر گلودرد، سردرد و ... می‌شوند، اگر نوبت واکسیناسیون آن‌ها فرا برسد، باید چند روز تزریق واکسن را به تعویق بیندازند؟، گفت: با توجه به اینکه ما در حال حاضر در پیک کرونا قرار داریم، هر علائم شبه سرماخوردگی به احتمال زیاد کرونا است چرا که هم اکنون ویروس شایع در گردش کووید است و بنا براین شخصی که دچار این علائم شده و همزمان نوبت تزریق واکسنش هم فرا رسیده باید تا بهبودی و رفع کامل این علائم صبر کند و سپس برای تزریق واکسن اقدام نماید و به طور کلی فردی که دچار کرونا شده یک ماه پس از بروز اولین علائمش می‌تواند واکسن بزند.

وی در پاسخ به این سوال که اگر فردی بین تزریق دو دز واکسن دچار این بیماری شود و نتواند در موعد مقرر تزریق دز دوم را انجام دهد، به تعویق افتادن واکسن مشکلی را به وجود نمی‌آورد؟، توضیح داد: این امر در واکسن‌های اسپوتنیک وی روسی و آسترازنکا مشکلی را به وجود نمی‌آورد چرا که شخص ۲ تا ۳ ماه بعد از تزریق دز اول می‌تواند دزدوم را تزریق کند و اگر دچار این بیماری شود، در این بازه زمانی بهبود پیدا می‌کند.

دبیر انجمن متخصصین عفونی کشور ضمن اشاره به اینکه عدم تزریق واکسن در موعد مقرر می‌تواند در واکسن‌های غیرفعال نظیر سینوفارم سبب کاهش اثر گذاری آن‌ها شود، افزود: فاصله بین تزریق دو دز واکسن سینوفارم ۳ تا ۴ هفته است و هر چه قدر از زمان تزریق واکسن در موعد مقرر بگذرد و واکسیناسیون با تاخیر انجام شود، احتمال اینکه ایمنی واکسن کاهش یابد، بیشتر می‌شود و از طرفی دیگر اگر فردی در بازه زمانی فاصله بین تزریق دو دز دچار کرونا شود، مجبور است از زمان شروع اولین علائمش تا یک ماه تزریق دز دوم را به تعویق بیندازد و از این رو نمی‌تواند واکسن را در موعد مقرر بزند.

این متخصص عفونی ادامه داد: هر چه قدر تزریق واکسن در دز دوم به تاخیر بیفتد میزان تولید آنتی‌بادی کاهش می‌یابد و از این رو فردی که بیمار شده باید حداقل زمان را برای به تعویق انداختن دز دوم در نظر بگیرد و پس از بهبودی در اسرع وقت و اولین فرصت آن را دریافت کند و فعلا چاره‌ای جز انجام این کار نیست.

کارایی ۸۳ درصدی واکسن کرونای روسی علیه دلتا

 واکسن کرونا

میخائیل موراشکو، وزیر بهداشت روسیه چند روز پیش، از اثربخشی ۸۳ درصدی واکسن اسپوتنیک در برابر نوع دلتا ویروس کرونا خبر داد که البته به‌گفته او، به نسبت اثربخشی در برابر گونه اصلی ویروس، کمتر شده است.

پیش از این توسعه‌دهندگان واکسن در ماه ژوئن مدعی شده بودند که اسپوتنیک حدود ۹۰ درصد در برابر نوع دلتا مؤثر است، اما حالا موراشکو اظهار کرد: آخرین نتایج نشان می‌دهد که اثربخشی آن حدود ۸۳ درصد است.

الکساندر گینتزبرگ، مدیر مؤسسه گامالیا (سازنده اسپوتنیک) در مصاحبه‌ای گفته بود این واکسن در برابر انواع ویروس کرونا ایمن و مؤثر است.

اثربخشی بیشتر واکسن کرونای سینوفارم در زنان

واکسن کرونا

مطالعه‌ای از سوی تیم‌های تحت مدیریت اپیدمیولوژیست چینی، ژونگ ناشان، نشان داد که تزریق دو دوز واکسن چینی سینوفارم هنوز در جلوگیری از ابتلاء به نوع دلتا مؤثر است. طبق این تحقیق واکسن سینوفارم تا ۵۹ درصد از ایجاد علائم ناشی از نوع دلتا در جمعیت شهر گوانگژوی چین، محافظت کرده است.

در این مطالعه که نتایج آن در تاریخ ۱۴ آگوست در مجله Emerging Microbes & Infections منتشر شده، آمده است که دو دوز واکسن چینی به‌ترتیب ۷۰.۲ درصد و ۱۰۰ درصد در پیشگیری از علائم متوسط و شدید مؤثر است.

طبق گزارشات، این نخستین گزارش از داده‌های جهان واقعی در مورد اثربخشی واکسن چینی در برابر نوع دلتا است. در بیانیه منتشر شده از سوی تیم تحقیقاتی، آمده است که سینوفارم، در زنان بسیار مؤثرتر از مردان است زیرا ۷۰.۴ درصد در پیشگیری از علائم خفیف در مردان و ۷۹.۱ درصد در پیشگیری از علائم متوسط در زنان مؤثر واقع شده است.

کاهش اثربخشی واکسن کرونای آسترازنکا و فایزر 

واکسن کرونا

اثربخشی واکسن‌های فایزر و آسترازنکا اگرچه در برابر نوع دلتا ثابت شده است، اما طبق مطالعه انجام شده در انگلیس این اثربخشی زودتر از زمان قابل تصور، کاهش می‌یابد. این نتیجه‌گیری در مطالعه پیش چاپ محققان دانشگاه آکسفورد و دفتر آمار ملی بریتانیا آمده است.

محققان با داده‌های به‌دست آمده از آزمایش گروه هدف به این نتیجه رسیدند که واکسن فایزر تا ۹۲ درصد در جلوگیری از بار شدید ویروسی در افراد مؤثر بوده است. با این حال، اثربخشی آن پس از ۶۰ روز به ۸۵ درصد و پس از ۹۰ روز به ۷۸ درصد کاهش یافت. واکسن آسترازنکا نیز ۱۴ روز پس از دوز دوم ۶۹ درصد در برابر بار ویروسی بالا مؤثر بود. این میزان پس از ۹۰ روز به ۶۱ درصد کاهش یافت.

سارا واکر، محقق ارشد در بیانیه مطبوعاتی دانشگاه آکسفورد اظهار کرد: بار بالای ویروسی در افراد واکسینه شده، واقعیتی است که نشان می‌دهد افرادی که هنوز واکسینه نشده‌اند ممکن است آنطور که ما امیدوار بودیم در برابر نوع دلتا محافظت نشده باشند. بنابراین واکسیناسیون برای بسیاری از افراد ضروری است و همچنان معتقدیم که واکسن‌های مجاز ما از بیماری‌های شدید، بستری شدن و مرگ ناشی از نوع دلتا جلوگیری می‌کند.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.