کد خبر : 517 / /
/

علت مرگ مبتلایان کروناویروس بعد از بستری در بیمارستان چیست؟

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: ذات این بیماری پیشرفت است، کووید بیماری‌ای نیست که مریض از لحظه اول حالش بد باشد و مشخص شود.​

علت مرگ مبتلایان کروناویروس بعد از بستری در بیمارستان چیست؟

کروناویروس خانواده بزرگی از ویروس‌ها است. کروناویروس‌ در دههٔ ۱۹۶۰ کشف شد.کروناویروس به‌طور طبیعی در پستانداران و پرندگان شیوع پیدا می‌کند.کروناویروس معمولا با آنفولانزا و سرماخوردگی اشتباه گرفته می‌شود. کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ (SARS-CoV-2)، در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با همه‌گیری در انسان شیوع پیدا کرد.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با رد این باور که گفته بیماران کرونایی بعد از بستری در بیمارستان احتمال فوت‌شان بیشتر می‌شود، گفت:ذات این بیماری پیشرفت است، کووید بیماری‌ای نیست که مریض از لحظه اول حالش بد باشد و مشخص شود.

پیام طبرسی افزود: معمولا مریض تازه موقعی به بیمارستان می‌آید که احساس تنگی نفس دارد و حالش خوب نیست، بعد با خودش می‌گوید که با پای خودش به بیمارستان آمده اما حالش بدتر شده است.

او ادامه داد: خیلی از بیماران بخاطر دیر آمدن به بیمارستان فوت می‌کنند، خیلی‌ها هم فکر می‌کنند که داروهای بیمارستان را در خانه تزریق می‌کنند و مشکلی پیش نمی‌آید، در حالی که این موضوع خیلی خطرناک است.

ویروس کرونا در بسیاری از موارد، باعث ایجاد لخته به علت کند شدن جریان خون در بدن می شود. همچنین بر اساس گزارش پایگاه «میدیک فروم»، بیماری ویروسی کووید ۱۹ بر شدت پمپاژ خون در رگ ها با کند کردن آن تاثیر می گذارد؛ مساله ای که زمینه را برای لخته شدن خون فراهم می کند.

ماریا گلیزر پزشک متخصص ارشد بیماری های قلب در وزارت بهداشت روسیه که سرمتخصص این وزارت در منطقه مسکو است، می گوید: به شکل عام، فرآیند خون رسانی بر اثر حمله ویروس کرونا مختل می شود و آنچه به شکل قابل ملاحظه ای احتمالا می تواند مانع بروز لخته خون و سکته ناشی از آن شود، نوشیدن آب است.

گلیزر توصیه کرد که مردم روزی یک و نیم تا دو لیتر آب بخورند. وی افزود: ضرورتا نوشیدن حجم زیادی از مایعات توصیه نمی شود زیرا (نوشیدنی های مختلف) می تواند باعث سنگین شدن کلیه ها و فشار بر آن شود اما برای آنهایی که از مسائل مزمن (بیماری‌هایی که زیاد طول می‌کشند یا ذاتاً بلندمدت هستند) رنج می برند، التزام به این قاعده مهم است.   

متخصص روس توصیه می کند که این یک قاعده کلی در مقابله با لخته سازی خون در اثر هجوم ویروس کرونا است اما لزوما به معنای مشاوره گرفتن از پزشکان نیست و در موارد خاص، بیماران باید با نظر متخصص خود، این اقدام درمانی را دنبال کنند.

«اسماعیل بالیک» رئیس بخش بیماری‌های عفونی دانشگاه آنکارا با توجه به شدت ناگهانی ابتلا به کرونا در ترکیه، اینکه شاهد جهش کووید ۱۹ و ظهور نوع ترکیه‌ای باشیم را محتمل دانست.

وی در این باره گفت: هرچه شیوع ویروس در مکانی شایع‌تر باشد؛ به همان اندازه ریسک ظهور جهشی منحصر به فرد هم افزایش پیدا خواهد کرد. امکان جهش در ترکیه هم وجود دارد و اگر چنین باشد؛ باید درباره آن تحقیقات مناسبی انجام بگیرد.

البته به گفته وی، در حال حاضر، ۴۰ تا ۷۰ درصد از موارد ابتلا به کرونا در ترکیه از بابت شیوع نوع انگلیسی است.

طبق آمار سایت «ورلد میترز»، در حال حاضر در ترکیه بیش از ۳ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر به کرونا مبتلا هستند و میزان مرگ و میر نیز از ۳۲ هزار نفر فراتر رفته است.

روز گذشته، وزارت بهداشت ایران طی نامه‌ای به قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا، خواستار توقف تمام پروازها و همچنین ترددهای مرزی میان ایران و ترکیه دست کم به مدت یک هفته شد.

طی یک ماه اخیر، تعداد ابتلا به کرونا در ترکیه ۴ برابر شده به گونه‌ای که طی روز ۱۳ فروردین، ۴۲ هزار ابتلا به کرونا در این کشور گزارش شده است.

همچنین محدودیت‌های جدید به این کشور بازگشته و در حال حاضر ۵۸ استان ترکیه در وضعیت قرمز قرار دارند و از ساعت ۹ شب دوشنبه تا ۵ صبح دوشنبه هفته آینده در این کشور، منع تردد اعمال شده است.

موج چهارم در دو استان آغاز شده و در برخی استان‌ها هم اگر مراعات نشود، ممکن است وارد این موج بشویم.

برگزاری مراسم‌های مذهبی در مناطق نارنجی و قرمز در ماه رمضان ممنوع است.

با رعایت توصیه و نکات بهداشتی که انجمن آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ایرانیان اعلام کرده، می‌توان به ویژه اکنون که در تعطیلات نوروزی به سر می‌بریم، زنجیره انتقال کرونا را قطع کنیم:

- با هیچکس دست ندهیم.

- حتی فرزندان خود و پدر و مادر خود را بغل نکنیم.

- ترجیحا دو متر فاصله را با دیگران رعایت کنیم.

- با هیچکس به صورت روبرو و از نزدیک صحبت نکنیم.

 - به کسی مواد خوراکی تعارف نکنیم.

- تا آنجا که ممکن است از وسایل مشترک استفاده نکنیم.

- از سطوح پر تماس دوری کنیم و آن را لمس نکنیم.

- همیشه به آلودگی وسایل و محیطی خارج از خانه فکر کنیم.

- از سکه و اسکناس تا حد امکان استفاده نکنیم. سکه و اسکناس را با دستکش یکبار مصرف جا به جا کنیم و ترجیحا داخل یک کیسه فریزر نگهداریم.

- در موارد غیرضرور از خانه خارج نشویم و در پیاده‌رو با فاصله از دیگران حرکت کنیم.

- درساعات شلوغ فروشگاه‌ها خرید نکنیم.

- در جمع غیر خانواده خود حضور نیابیم.

- برای استفاده از آسانسور حتما اطمینان یابیم که انگشتانمان در تماس مستقیم با دکمه های آسانسور قرار نگیرد.

- تمام وسایل خریداری شده را هنگام آوردن به منزل شسته یا ضدعفونی کنیم.

- مکررا دستان خود را با آب و صابون بشوییم.

- کارهای بانکی خود را بصورت اینترنتی انجام دهیم.

- در پمپ بنزین ها اطمینان یابیم که دستانمان در تماس مستقیم با وسایل و تجهیزات قرار نگیرد.

- در هنگام استفاده از عابر بانک اطمینان یابیم که دستانمان در تماس مستقیم با پنل عابر بانک قرار نگیرد.

- ارتباط حضوری خود را با دیگران بسیار کوتاه کنیم.

- تا آنجا که ممکن است از طریق تلفن و پیام با دیگران ارتباط برقرار کنیم.

- بی دلیل در مراکز درمانی حضور نیابیم.

- تا آنجا که ممکن است از بردن وسایل اضافی به همراه خود به بیرون، خودداری کنیم.

- فرزندان خردسال خود را برای خرید به بیرون نفرستیم.

- از تلفن های عمومی استفاده نکنیم.

- از وسایل نقلیه عمومی تا حد امکان استفاده نکنیم.

- مراقب رفتارهای پیشگیرانه دیگر اعضا خانواده باشیم.

کلیک کنید:کارمند داروخانه خانم دکتر را سلاخی کرد!+پشت پرده قتل چه بود؟+جزئیات

در زمینه آمار بیماری هم جدای از استان خوزستان که وضعیت خاصی دارد بقیه استانها شرایط نسبتاً خوبی دارند.

 استان‌هایی مثل البرز، کهگیلویه و چهار محال هم باید بیشتر رعایت کنند ولی در مجموع وضعیت کشور خوب است اما باید مراقبت کنیم که وارد موج چهارم نشویم.

سعید نمکی امروز چهارشنبه به ارائه گزارشی از وضعیت بیماری کرونا در کشور ارائه داد.

وی افزود: روند بیماری کرونا در خوزستان نگران کننده است و گرفتار ویروس جهش یافته در این استان شده ایم.

نمکی با اشاره به چهره متفاوت ویروس جهش یافته که به سرعت سرایت می‌کند، گفت: این ویروس در مدت ۴۸ ساعت ریه‌های فرد مبتلا را درگیر می‌کند. به طوری که از ۷۰ بیمار اینتوبه در استان خوزستان ۳۰ نفر تلف شدند.

وی ادامه داد: تمام این تذکرات را داده بودم و مطمئن بودم اگر گرفتار شویم، کار بسیار سخت خواهد شد.

نمکی با گلایه از برخی تصمیمات و اینکه هنوز ممنوعیت پروازها جدی گرفته نمی‌شود، افزود: کافی است این ویروس در دو یا سه استان دیگر شیوع پیدا کند تا دچار مصیبت شویم.

وزیر بهداشت ادامه داد: هنوز رعایت پروتکل‌ها در استان خوزستان پایین است و جدی گرفته نمی‌شود.

وی افزود: تذکر خاص دارم در استان‌هایی مثل اصفهان، بوشهر، هرمزگان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و…، که در مجاورت خوزستان هستند، پروتکل‌ها جدی تر دنبال شود تا مبادا گرفتار ویروس جهش یافته شوند.

نمکی در ارتباط با وضعیت واکسیناسیون کرونا گفت: روند واکسیناسیون کادر درمان، سالمندان و جانبازان آسایشگاه‌ها در حال انجام است و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم گروه‌های پر خطر را واکسینه کنیم.

وی افزود: واکسن‌های تولیدی هم همچنان در مسیر خوبی پیش می‌روند و امیدواریم به زودی در مرحله تولید قرار بگیرند.

نمکی دوباره نسبت به خطرناک بودن ویروس جهش یافته هشدار داد و از مردم خواست حتماً پروتکل‌ها را رعایت نکنند.

وزیر بهداشت گفت: خودمان را آماده موج‌های سنگین‌تر کرده ایم اما درخواست من از مردم این است که خودشان را گرفتار تخت‌های بیمارستان نکنند.

وی افزود: می دانم مردم خسته شده اند، اما درخواست می‌کنم فعلاً به سفر فکر نکنید تا بتوانیم شرایط را کنترل کنیم.

کروناویروس/راه‌های پیشگیری از انتقال کرونای انگلیسی 

کروناویروس

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونای انگلیسی پیچیده نیست، گفت: رعایت فاصله ۲ متری و استفاده از ۲ ماسک از موثرترین راهکار‌های پیشگیری از شیوع این ویروس به شمار می‌رود.

مجید شیرانی روز سه‌شنبه افزود: در ابتدا همچنان توصیه می‌شود که مردم جز برای کار‌های ضروری از خانه‌های خود خارج نشوند و در تجمعات حضور پیدا نکنند.

وی ادامه داد:، اما چنانچه افراد قصد خروج از خانه دارند باید فاصله ۲ متری را با دیگران رعایت و از ۲ ماسک استفاده کنند به گونه‌ای که یک ماسک پارچه‌ای روی ماسک سه‌لایه بپوشند تا به طور کامل دهان و بینی را بپوشاند چراکه بر اساس آزمایش‌های انجام شده اندازه ویروس جهش‌یافته بسیار ریزتر از ویروس قبلی است.

شیرانی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های ویروس جهش‌یافته کرونا موسوم به کرونای انگلیسی این است که گروه‌های جوان، نوجوان و کودکان را نسبت به کرونای معمولی بیشتر درگیر می‌کند، اظهار داشت: اگر چه سه مورد ابتلای قطعی شناسایی شده به ویروس انگلیسی در استان از سن ۴۰ سال به بالا هستند و تاکنون کودکی در استان گرفتار این ویروس نشده است، اما گزارش‌های دیگر استان‌ها حکایت از درگیری بالای گروه‌های سنی جوان دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه علائم ویروس کرونا با ویروس جهش‌یافته اشتراکات بسیاری دارد، تصریح کرد: ویروس جهش یافته نیز دستگاه تنفسی را به شدت درگیر می‌کند، اما با این تفاوت که مدت زمان بروز علائم ویروس کرونا طولانی‌تر است و ویروس جهش‌یافته بین ۴۸ تا ۷۲ ساعت خود را نشان می‌دهد.

شیرانی خاطرنشان کرد: علائم ویروس انگلیسی در کودکان نیز با اسهال و استفراغ همراه است و قدرت سرایت ویروس انگلیسی ۸۰ درصد و قدرت کشندگی آن ۳۰ درصد بیشتر از ویروس معمولی کرونا است.

مسعود مردانی عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرد که در ابتدای اپیدمی کرونا فکر می‌کردند این بیماری علاوه بر راه انتقال تنفسی ممکن است از سطوح هم منتقل شود. به طوری که در ابتدای اپیدمی دستکش در داروخانه‌ها نایاب شده بود.

اما در حدود یک ماه پیش سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد انتقال بیماری کرونا از طریق سطوح و غذا امکان پذیر نیست و این ویروس مرگبار از طریق ریز قطره‌های دستگاه تنفسی در نتیجه ارتباط مستقیم با بیمار مبتلا به کرونا انتقال می‌یابد.

البته برخی پزشکان و محققان همچنان معتقدند که این ویروس ممکن از سطوح مختلف منتقل شده و باید همچنان مراقب سطوح و مواد خوراکی بود.

علائم اصلی کروناویروس انگلیسی 

کروناویروس

موارد ابتلا به ویروسِ جهش یافته کرونا موسوم به "کرونای انگلیسی" روز به روز در حال افزایش است. آنچه این ویروس را مهم کرده قدرت سرایت بالای آن و در عین حال شدت علائمی است که این ویروس ایجاد می کند.

برخی متخصصان معتقدند درکنار قدرت سرایت بالا و شدت علائم، میزان مرگ و میر این نوع ویروس هم در مقایسه با کرونای معمولی حداقل ۳۵ درصد بیشتر است. با توجه به این مسئله ضرورت تشخیص به موقع این نوع بیماری و انجام قرنطینه خانگی برای پیشگیری از سرایت آن اهمیت دوچندان می یابد. اما ابتلا به این ویروس با چه علائمی خود را نشان می‌دهد؟

دکتر علیرضا جانبخش متخصص بیماریهای عفونی در این خصوص اظهار کرد: علائم "کرونای انگلیسی" تقریبا مشابه کرونای معمولی است، یعنی علائمی مثل تنگی نفس، تب، دردهای مفصلی، اختلالات گوارشی، سرفه، درگیری ریه و ... در افراد بروز می کند، اما نکته مهم این است که در کرونای انگلیسی شدت ظهور و بروز این علائم بالا است.

وی افزود: در صورت بروز این علائم، زمانی مشکوک به کرونای انگلیسی خواهیم شد که این علائم در افراد با سنین پایین رخ دهد، از طرفی گرفتاری خوشه ای و ابتلای سریع افراد یک خانواده به ویروس هم علامت دیگری است که می تواند نشانه ای از ابتلا به کرونای انگلیسی باشد.

چگونگی درمان کروناویروس انگلیسی 

وی تصریح کرد: یکی از علائم دیگر بحث درگیری سریع افراد است، یعنی اگر در فردی ظرف دو تا سه روز علائم شدید کرونا نمایان شود، مشکوک به کرونای انگلیسی می شویم.

جانبخش گفت: متاسفانه در کرونای انگلیسی در صورت بروز علائم، ریه افراد ظرف دو تا سه روز درگیر می شود و این درحالی است که در کرونای معمولی این مدت ۱۰ تا ۱۲ روز به طول می انجامد.

وی افزود: از طرفی در کرونای معمولی عمدتا افراد با سنین بالا یا دارای بیماری زمینه ای درگیری شدید پیدا می کنند، اما در این نوع کرونا، شدت علائم را در سنین پایین‌تر و حتی کودکان مشاهده می کنیم.

این متخصص بیماریهای عفونی تصریح کرد: متاسفانه مدت بستری در صورت ابتلا به این نوع کرونا، به دلیل عوارض ایجاد شده بیشتر است و احتمال افزایش بیماران بخش مراقبت های ویژه و بیماران با حال وخیم هم وجود دارد.

جانبخش یادآور شد: در این نوع از ویروس کرونا هم مانند کرونای معمولی این احتمال وجود دارد که افراد مبتلا بدون علامت بوده و یا علائم خفیف بیماری در آنها ظاهر شود، اما در صورت ابتلا به این ویروس، تعداد بیشتری از افراد مبتلا وارد فاز علامت دار خواهند شد.

روحانی: از نخستین روزی که فهمیدیم کرونا وارد ایران شده تصمیم گرفتیم که به مردم اعلام شود.

نتایج مطالعه جدید نشان داد ماسک‌های صورت به میزان قابل توجهی رطوبت هوا را که فرد ماسک زده در آن تنفس می‌کند افزایش می‌دهد.

این میزان رطوبت بالاتر در هوای استنشاقی، می‌تواند توضیح دهد که چرا استفاده از ماسک با کاهش شدت بیماری در افراد کرونایی مرتبط است، زیرا مشخص شده که مرطوب شدن دستگاه تنفسی به نفع سیستم ایمنی بدن است.

«آدریان باکس»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «ما دریافتیم که ماسک‌های صورت به شدت رطوبت هوای استنشاقی را افزایش می‌دهد و نتیجه مرطوب شدن دستگاه تنفسی می‌تواند با کاهش شدت بیماری کووید ۱۹ مرتبط باشد.

کرونا ویروس

تفاوت آنفولانزا و کروناویروس 

وی در ادامه می‌افزاید: «تحقیقات نشان داده است که میزان بالای رطوبت باعث کاهش شدت آنفولانزا می‌شود و ممکن است از طریق مکانیزم مشابه برای شدت کرونا هم تأثیرگذار باشد.»

میزان بالا رطوبت می‌تواند با ایجاد پاکسازی مخاط در ریه‌ها از گسترش ویروس در ریه‌ها ممانعت نماید. همچنین رطوبت بالا می‌تواند با تولید پروتئین‌های ویژه‌ای به نام اینترفرون ها، که علیه ویروس‌ها مبارزه می‌کنند، سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

معمولاً با زدن هر نوع ماسکی این رطوبت ایجاد می‌شود هرچند ممکن است خود فرد متوجه وجود آن نشود.

مطالعات جدید در امریکا نشان می‌دهد که ۷ گونه جدید از ویروس کرونا در این کشور شناسایی شده که تمام یا بخشی از آنها دارای جهش‌هایی مشابه به گونه‌ای از ویروس کرونا هستند که در انگلیس شیوع یافته بود.

بر اساس این مطالعه که نتایج آن روز یکشنبه منتشر شده، در میان بیماران امریکایی، ۷ گونه جدید ویروس کرونا یافت شده که تا پیش از آن شناسایی نشده بود و گمان می‌روند که منشأ تمامی این گونه‌ها داخلی باشند.

این ویروس‌ها جهش‌های مشابهی در بخشی از ژن‌شان که نحوه ورود به سلول انسانی را مشخص می‌کند دارند. پژوهشگران گفته‌اند که این ویروس‌های جهش یافته بسیار مسری‌تر بوده و مشابه ویروس کرونایی هستند که پیشتر در انگلیس شیوع یافته بود.

کرونا ویروس

انگلیس طی ماه‌های دسامبر و ژانویه شاهد شیوع گسترده ویروس کرونای جهش یافته بوده و این شیوع به گونه‌ای بود که انگلیس بالاترین نرخ ابتلا به کرونا را در جهان تجربه کرد.

«راچله والنسکی» مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های امریکا گفت که در ماه ژانویه گونه ویروس کرونای انگلیسی در ۲۶ ایالت این کشور مشاهده شده است.

شناسایی گونه جدید کروناویروس 

والنسکی پیشتر گفته بود: «گونه جدید ویروس کرونا که اخیرا شناسایی شده، بسیار راحت‌تر منتقل می‌شود و شیوع پذیرتر است و همین موضوع باعث افزایش موارد ابتلا شده و خستگی سیستم درمانی فرسایش یافته امریکا را بیشتر خواهد کرد.»

طبق جدیدترین آمار دانشگاه «جانز هاپکینز»، در ۲۴ ساعت گذشته با مرگ دست‌کم یک‌هزار و ۱۶۵ مورد جدید، شمار قربانیان کروناویروس در ایالات متحده به ۴۸۵ هزار و ۳۳۲ نفر افزایش یافت.

این آمار نشان می‌دهد در ۲۴ ساعت گذشته، با ابتلای دست‌کم ۶۶ هزار و ۶۶۵ مورد جدید، مجموع مبتلایان به کروناویروس در ایالات متحده امریکا به ۲۷ میلیون و ۶۳۹ هزار و ۶۳۰ نفر رسید.

معاون تحقیقات وزارت بهداشت: کرونای انگلیسی جوان‌ها را بیشتر درگیر کرده است.

کروناویروس مصیبت بی سابقه قرن

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه هیچکس در دنیا فکر نمی‌کرد که دیگر حوادثی مانند پاندمی رخ دهد، اظهار کرد: تصور مواجهه با چنین مصیبت بزرگی که در طول قرن بی‌سابقه بوده آن هم با این‌ همه پیشرفت دانش پزشکی برای هیچکس قابل‌پیش‌بینی نبود. اما ما هنوز هم در جهان درگیر این بیماری هستیم و ده‌ها میلیون نفر گرفتار این بیماری شدند و صدها هزار نفر جان باختند.

وی افزود: همه آرزوها این بود که بشر بتواند به دارویی برای این بیماری برسد اما در نهایت معلوم شد هیچ‌یک از این داروهای اعلام‌ شده درمان دقیق و واقعی نیست. بشر هنوز نتوانسته درمانی برای این بیماری پیدا کند و امیدها به سمت تولید واکسن رفت.

رئیس‌جمهوری یادآور شد: گاهی برای ساخت واکسن دو، پنج یا حتی ده سال زمان لازم است اما ناچار شدند راه اضطرار را انتخاب کنند؛ چرا که مرگ‌ومیر زیاد شده و چاره‌ای جز استفاده از این واکسن وجود ندارد. اما در زمینه کارآمدی این واکسن و اینکه چقدر تأثیرگذار باقی می‌ماند هیچ اطلاعات دقیقی در دسترس نیست.

معلوم نیست واکسن ها کارآمد باشند

کرونا ویروس

روحانی با بیان اینکه معلوم نیست این واکسن‌ها در برابر جهش این بیماری می‌تواند کارآمد باشد یا نه، اظهار کرد: به هرحال واکسیناسیون شروع شده و ما هم در کشورمان این کار را آغاز کرده‌ایم و اینکه چه زمانی علم موفق شود این بیماری را به طور کامل به زانو درآورد مشخص نیست، هرچند تجربه تاریخی نشان داده که بشر در این زمینه پیروز خواهد بود.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه همچنان باید مراقبت‌های بهداشتی را انجام دهیم، گفت: هنوز هیچ راه‌حل بهتری از کاهش ترددها، تجمعات، شستن دست‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی و ماسک‌زدن نیست. کار واکسیناسیون هم در عین حال در حال انجام است‌.

رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه مراقبت‌های شدید و دقیقی در زمینه ورود افراد به کشور باید اعمال و مراعات شود، اظهار کرد: چه افراد خوش‌شان بیاید و چه نیاید، همه باید بدانند که هر کسی وارد این کشور می‌شود باید با تست‌های بهداشتی مورد مراقبت قرار گیرند و اگر کسی آلوده باشد مقررات قرنطینه درباره‌اش عمل شود و همه دست به‌دست هم دهیم تا از ایجاد خیز چهارم کرونا جلوگیری شود. برای ما مهم است که سلامت مردم حفظ شود و به سرعت موارد جهش‌یافته این ویروس و مبتلایان به آن را شناسایی کنیم.

روحانی با یادآوری اینکه در هفته گذشته هیچ شهر قرمزی در کشور نبود، تصریح کرد: اما امروز در خوزستان چند شهر قرمز شدند و شهرهایی هم در کشور از رنگ زرد به نارنجی تغییر یافتند و همه این‌ها یعنی زنگ خطر آغاز موج چهارم کرونا.

وی افزود: ما حداقل تا یک‌سال آینده باید سبک زندگی تازه‌ای که در پی شیوع این ویروس شکل گرفت را رعایت کنیم تا بتوانیم در سال ۱۴۰۰ سال مناسب‌تری را شروع کنیم.

کرونا ویروس را ردیابی کنید!

کرونا ویروس

با گذشت یک سال از همه‌گیری کروناویروس، اکنون بسیاری از شواهد مربوط به آن مشخص شده‌اند. نتایج تحقیقاتی که در نشریه "لنست"(lancet) منتشر شده نشان می‌دهد: کروناویروس عمدتا از هوا و به واسطه افراد در حال صحبت کردن و تنفس قطرات بزرگ و کوچک منتشر شده در هوا پخش می‌شود. اگرچه مبتلا شدن به ویروس از روی سطوح، قابل قبول است اما موضوعی نادر به نظر می‌رسد.

با وجود این، برخی از سازمان‌های بهداشت عمومی هنوز تاکید دارند که سطوح نیز یک تهدید به شمار می‌روند و باید مرتب ضدعفونی شوند. نتیجه این موضوع، یک پیام عمومی گیج‌کننده در زمانی است که تلاش‌ها باید برای پیشگیری از همه‌گیری ویروس اولویت‌بندی شوند.

"سازمان بهداشت جهانی"(WHO) در جدیدترین راهنمایی‌های عمومی خود توصیه کرده است: از لمس کردن سطوح به خصوص در مکان‌های عمومی خودداری کنید زیرا ممکن است فرد مبتلا به کووید-۱۹ پیش از شما، آنها را لمس کرده باشد. سطوح را مرتب با ضدعفونی‌کننده‌های استاندارد تمیز کنید.

یکی از نمایندگان سازمان بهداشت جهانی در مصاحبه‌ای که در ماه ژانویه انجام شد، گفت: شواهد محدودی وجود دارند که نشان دهند کروناویروس به واسطه سطوح آلوده منتقل می‌شود اما این سطوح هنوز هم به عنوان یک روش احتمالی انتقال در نظر گرفته می‌شوند. این نتایج با استفاده از شواهدی ارائه شدند که آران‌ای ویروس را در مجاورت افراد آلوده به کروناویروس نشان می‌داد. بدین ترتیب، اگرچه مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا در وب‌سایت خود ذکر کرده که انتقال به واسطه سطوح، یک راه متداول انتقال کووید-۱۹ در نظر گرفته نمی‌شود اما این نکته را نیز متذکر می‌شود که ضدعفونی کردن مکرر اشیا و سطوح لمس شده توسط چند نفر، مهم است.

کرونا ویروس

آدرس غلط به مردم!

این عدم شفافیت در مورد خطرات سطوح آلوده، پیامدهای جدی به همراه دارد. مردم و سازمان‌ها همچنان تلاش‌های پرهزینه‌ برای ضدعفونی کردن را در اولویت قرار می‌دهند؛ در صورتی که می‌توانند منابع بیشتری را برای تاکید بر اهمیت ماسک‌ها و بررسی اقدامات برای بهبود تهویه مصرف کنند. مورد دوم، پیچیده‌تر خواهد بود اما می‌تواند تفاوت بیشتری را ایجاد کند.

اداره کل حمل و نقل نیویورک تخمین زده است که هزینه‌های بهداشتی ناشی از کووید-۱۹ از حالا تا سال ۲۰۲۳، سالانه تا ۳۸۰ میلیون دلار خواهد رسید. این سازمان در اواخر سال گذشته از دولت فدرال آمریکا، در مورد تمرکز روی ذرات هواپخش، درخواست مشاوره کرد. به این سازمان گفته شده است که روی سطوح نیز تمرکز داشته باشد و تاکنون بر منابع بیشتری برای پاکسازی سطوح متمرکز شده است.

اکنون که در این مورد توافق شده است که ویروس از طریق هوا و به واسطه قطرات کوچک و بزرگ منتقل می‌شود، تلاش برای پیشگیری از گسترش باید بر بهبود تهویه یا نصب دستگاه‌های تصفیه هوا متمرکز شود. همچنین باید به مردم یادآوری شود که از ماسک استفاده کنند و به رعایت کردن فاصله ایمنی بپردازند. در عین حال، سازمان‌هایی مانند سازمان بهداشت جهانی و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری باید راهنمایی‌های خود را براساس دانش موجود به روز کنند.

کرونا ویروس

پژوهش‌ها در مورد کروناویروس و کووید-۱۹ به سرعت پیش می‌رود؛ بنابراین سازمان‌های بهداشت عمومی وظیفه دارند که اطلاعات واضح و به روز را ارائه دهند که می‌توانند نیاز افراد را برای محافظت از خود و دیگران برطرف کنند.

خاصیت نابودکنندگی موج بعدی کرونا ویروس

تصاویر پیش رو مربوط به ساعات پیک رفت و آمد قطار شهری مشهد است که وضعیتی شبیه به قطار شهری تهران در ساعات پیک رفت و آمد را دارد.با توجه به بازگشت اخطارها برای موج بعدی ویروس کرونا، در صورت عدم رعایت موارد بهداشتی از جمله فاصله گذاری اجتماعی، پیشگیری از این موج غیر ممکن خواهد بود.

تصاویر پیش رو مربوط به ساعات پیک رفت و آمد قطار شهری مشهد است که وضعیتی شبیه به قطار شهری تهران در ساعات پیک رفت و آمد را دارد.

طبق اعلام وزارت بهداشت، ویروس کرونا تا ظهر پنجشنبه (۱۶ بهمن ۹۹) یک میلیون و ۴۴۵ هزار و ۳۲۶ نفر را در ایران به طور قطعی مبتلا کرده و در مجموع تا این روز ۵۸ هزار و ۲۵۶ نفر را به کام مرگ کشانده است.

کرونا ویروس

از سوی دیگر، یک میلیون ۲۳۵ هزار و ۵۸۱ نفر در ایران تاکنون بهبود یافته‌اند. بررسی آمار‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد که طی ۱۰ روز اخیر (۷ تا ۱۶ بهمن) به طور متوسط در هر ساعت حدود ۲۵۷ نفر در ایران مبتلا و بین۳ تا ۴ نفر قربانی این ویروس شده‌اند. البته در هر ساعت حدود ۲۶۹ نفر نیز بهبود یافته‌اند. در این اینفوگرافیک روند شیوع کرونا در ایران طی یک ماه اخیر (از ۱۶ دی تا ۱۶ بهمن) را مشاهده می‌کنید.

در مطالعات اخیر تخمین زده شده که ۴۰ درصد از افراد آلوده به این ویروس هیچ‌گاه علائمی از خود نشان نمی‌دهند.

این امر باعث می‌شود تعداد قابل توجهی از افراد مبتلا به کووید ۱۹ همچنان احساس خوبی برای ادامه زندگی و انجام امور روزمره داشته باشند. با این حال این افراد هنوز به اندازه‌ای عفونی هستند که لازم است خود را قرنطینه کنند.

کرونا ویروس

همچنین برخی نیز ممکن است این سوال برایشان پیش بیاید که آیا در صورت ابتلا و نداشتن علائم درحالیکه خود را قرنطینه خانگی‌ کرده‌اند می‌توانند در خانه ورزش کنند.

"جردن متزل"، متخصص طب ورزشی در این باره می‌گوید: بیماران با تب، بدن درد و تورم غدد لنفاوی یا حتی بدون علائم، دست کم برای یک هفته تا ۱۰ روز پس از مثبت بودن آزمایش، ورزش نکنند.

به گفته پزشکان، حتی اگر احساس بیماری نمی‌کنید پس از یک هفته بی‌تحرکی نسبی، آرام‌آرام ورزش را شروع کرده و میزان و شدت آن را هر هفته به‌تدریج افزایش دهید.

مثلا از یک پیاده روی سبک و در صورتی که می‌توانید فاصله خود را از دیگران حفظ کنید، شروع کنید.

پروفسور "الکس کوک"، متخصص طب ورزشی در دانشگاه لنور- راینِ کالیفرنیای شمالی نیز می‌گوید: ورزش‌هایی با ریتم تند می‌تواند در واقع سیر عفونت را حتی برای بیماران بدون علائم یا با علائم خفیف بدتر کند. چون ورزش شدید به طور موقت عملکرد ایمنی بدن را کاهش می‌دهد.

کوک تاکید می‌کند: از هر پنج بیمار بستری مبتلا به کرونا، یک بیمار به میوکاردیت مبتلا می‌شود یعنی التهاب عضله قلب که می‌تواند باعث آسیب‌های مهلک شود. این التهاب می‌تواند حتی پس از رفع علائم کووید ۱۹ ادامه یابد. بیشتر افراد مبتلا به میوکاردیت همراه با ورزش سبک علائمی مانند درد قفسه سینه، تپش قلب، سرگیجه یا تنگی نفس را تجربه می‌کنند. بنابراین اگر با نخستین حرکت ورزشی، هر یک از این علائم را تجربه کردید، ورزش را متوقف کرده و در اسرع‌وقت از پزشک مشاوره بگیرید.

کرونا ویروس

کرونای انگلیسی 70درصد بیشتر از کرونای چینی قدرت سرایت دارد و اکنون سازمان جهانی بهداشت از شناسایی کروناویروس انگلیسی در ۶۰ کشور خبر داد.

بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، سویه جهش یافته کرونا ویروس که اولین بار در انگلیس شناسایی شد اکنون حداقل در ۶۰ کشور گزارش شده است.

با توجه به آمار تلفات جهانی کرونا ویروس که در حال حاضر به بیش از دو میلیون نفر رسیده و بروز انواع جدید ویروس، کشورهای سراسر جهان درگیر چگونگی کاهش سرعت شیوع عفونت تا زمان دسترسی گسترده به واکسن هستند.

همچنین این سازمان اعلام کرده است: سویه جهش یافته در آفریقای جنوبی که مشابه با کرونا ویروس مشاهده شده در انگلیس است می تواند مسری تر باشد و اکنون در ۲۳ کشور و منطقه در جهان گزارش شده است.

اجرای واکسیناسیون گسترده در آمریکا و اروپا امید به پایان یافتن همه گیری را به همراه داشت و اتحادیه اروپا از برنامه ریزی برای واکسیناسیون ۷۰ درصد از جمعیت بزرگسال این منطقه تا پایان ماه اوت خبر داده است هرچند هنوز هم بسیاری از متخصصان و کارشناسان علوم پزشکی تاکید دارند که واکسیناسیون برای پایان دادن به این همه گیری کرونا کافی نیست.

وضعیت کروناویروس در ایران

رویداد۲۴ با شناسایی پنج مورد مبتلای کرونای انگلیسی در کشور، سوال‌ها در خصوص این ویروس جهش یافته جدید بیشتر شده، سوالاتی که عمدتا پیرامون میزان کشندگی و قدرت سرایت این ویروس است.

دکتر فیض الله منصوری متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه هنوز اطلاعات در خصوص ویروس کرونای انگلیسی محدود است، گفت: در حال حاضر آنچه در خصوص این ویروس برجسته شده  قدرت سرایت بالای آن است.

وی افزود: هرچه سرایت ویروس بیشتر باشد طبیعتا افراد بیشتری درگیر بیماری شده و به تبع آن فوتی های بیماری هم افزایش می یابد، بنابراین این افزایش قدرت سرایت می تواند خطرناک باشد.

کرونا ویروس

منصوری تصریح کرد: از طرفی نکته مهم در خصوص این ویروس، قدرت ایجاد آلودگی در جوانترها است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یادآور شد: کرونای فعلی عمدتا در سنین بالا با شدت بیشتری ظهور پیدا کرده و خطر جدی برای سالمندان محسوب می شد، اما کرونای انگلیسی قدرت بالایی برای ایجاد بیماری در افراد کم سن و سال دارد و همین امر خطرات این ویروس را چند برابر کرده است.

تفاوت کروناویروس و کرونای انگلیسی 

منصوری تصریح کرد: قدرت سرایت بالا و از طرفی قدرت بیماری زایی در افراد کم سن و سال از ویروس کرونای انگلیسی یک ویروس خطرناک ساخته و همچنان تنها راه مقابله بحث پیشگیری است.

وی درخصوص میزان کشندگی این نوع ویروس جهش یافته و مقایسه آن با کرونای فعلی گفت: فعلا صحبتی در این زمینه که میزان کشندگی ویروس شدت یافته باشد مطرح نشده و تنها بحث بر سر قدرت سرایت بالای آن است.

این متخصص بیماریهای عفونی تصریح کرد: خوشبختانه کرونایی انگلیسی فعلا در منطقه و استان ما مشاهده نشده و تاکنون تنها پنج مورد مبتلا در کشور شناسایی شده است، اما در هر صورت تنها راه مقابله چه با کرونای فعلی و چه با کرونای انگلیسی همچنان رعایت پروتکل های بهداشتی است.

وی افزود: به دنبال سیر کاهشی کرونا در کشور و استان متاسفانه برخی بی خیال کرونا شده و عملا نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی بی توجه شده اند و همین غفلت و بی خیالی می تواند دوباره کار دستمان بدهد.

کرونا ویروس

 نگرانی از شیوع کرونای خطرناک انگلیسی باعث شده تا بسیاری از کشورها سفر اتباع انگلیس را ممنوع کرده و جلوی پروازهای خارجی این کشور را نیز بگیرند.

یکی از جنبه‌های خطرناک این ویروس آن است که به راحتی از شخصی به شخص دیگر منتقل می‌شود و نسبت به گونه‌های قبلی این ویروس مسری تر است.

ویژگی‌های کرونای جدید جهش‌یافته

_از گونه‌های قبلی واگیردارتر است.

_دو برابر عفونی‌تر است.

_سرعت انتشارش ۷۰ درصد بیشتر است.

_به سرعت جایگزین گونه قبلی می‌شود.

_آزمایشش هفته‌ها یا شاید ماه‌ها طول می‌کشد.

_آنتی‌بادی نجات‌یافتگان تأثیر کمتری روی آن دارد.

اولین بار در شهریور ماه شناسایی شد اما تا الان توسط نخست‌وزیر انگلیس پنهان شده بود و دوسوم مبتلایان در انگلیس حامل این ویروس بودند

کرونا ویروس

گونه جدید به دانمارک، ایتالیا، استرالیا و هلند منتقل شده است

در حال حاضر راه حل سریع برای مقابله با آن اعمال قرنطینه است

واکسن‌های فعلی قادر به مقابله با آن هستند اما اگر باز هم جهش کند، ممکن است واکسن‌ها کارآیی نداشته باشند

دکتر ربکا آیکلر درباره علل ابتلای شدید افراد به کووید ۱۹ گفت: اینکه یک فرد مبتلا به کووید ۱۹ به فرم شدید این بیماری مبتلا می شود یا خیر به نحوه واکنش سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس کرونا بستگی دارد اما دانشمندان هنوز نمی دانند که چرا برخی از افراد به بیماری شدید مبتلا می شوند در حالی که دیگران فقط علائم خفیف را داشته یا هیچ علائمی ندارند.

وی به مطالعه جدیدی از دانشگاه "ییل" که تاحدودی این موضوع را روشن کرده است اشاره کرد و گفت: در این تحقیق که هنوز بررسی نشده و در ژورنالی نیز منتشر نشده است، نشان می دهد که در بیماران با کووید شدید، بدن "آنتی بادی" تولید می کند که این آنتی بادی ها به جای حمله به ویروس مهاجم؛ به سیستم ایمنی بدن و اندام های خود بیمار حمله می کنند.

این مدرس ارشد ایمنی شناسی دانشگاه کاردیف متروپولیتن افزود: محققان در این تحقیق دریافته اند که افرادی که به کووید شدید مبتلا می شوند، آنتی بادی هایی دارند که به پروتئین های حیاتی در شناسایی، هشدار و پاکسازی سلول های آلوده به ویروس کرونا متصل می شوند. این پروتئین ها شامل سیتوکین ها و کموکاین هایی که پیام رسان های مهم در سیستم ایمنی بدن می باشند، بوده که این امر با عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن تداخل ایجاد کرده و باعث جلوگیری از دفاع ضد ویروسی بدن شده و بیماری را به شدت تشدید می کند.

کرونا ویروس

آیکلر با اشاره به اینکه در اوایل سال جاری، دانشمندان گزارش دادند که بیمارانی که هیچ سابقه بیماری خود ایمنی ندارند، پس از ابتلا به کووید در بدن آنها آنتی بادی ایجاد می شود تصریح کرد: در این مطالعات، مشخص شد که آنتی بادی ها اهداف مشابهی را که در سایر بیماری های خود ایمنی شناخته شده مانند پروتئین هایی که به طور معمول در هسته سلول ها یافت می شوند، را تشخیص می دهند . مطالعات بعدی همچنین نشان داد که افراد مبتلا به کووید ۱۹ شدید می توانند آنتی بادی به اینترفرون ها (پروتئین های ایمنی بدن که نقش اصلی در مبارزه با عفونت های ویروسی دارند) ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه دانشمندان دانشگاه ییل که آخرین مطالعه را در این زمینه انجام داده اند، از تکنیک جدیدی استفاده کرده که در این روش آنتی بادی هایی را که علیه هزاران پروتئین بدن کار می کنند را غربال می کند افزود: دانشمندان این دانشگاه در ۱۷۰ بیمار بستری در بیمارستان به جستجوی آنتی بادی پرداختند و آنها را با آنتی بادی هایی که در افراد مبتلا به بیماری خفیف یا عفونت بدون علامت و همچنین افرادی که به ویروس آلوده نشده بودند، مقایسه کردند.

این مدرس ارشد ایمنی شناسی دانشگاه کاردیف متروپولیتن با اشاره به اینکه محققین در خون بیماران بستری در بیمارستان، آنتی بادی هایی یافتند که می تواند به اینترفرون ها حمله کرده همچنین آنها آنتی بادی هایی را مشاهده کردند که می تواند با سایر سلول های مهم سیستم ایمنی بدن مانند سلول های کشنده طبیعی و سلول‌های T تداخل داشته باشند تصریح کرد: یافته های آنها نشان داد که آنتی بادی ها یک ویژگی بسیار شایع در بیماران مبتلا به کووید شدید است.

کرونا ویروس

آیکلر با بیان اینکه محققان ییل آزمایشات بیشتری را بر روی موش ها انجام دادند که نشان داد وجود این آنتی بادی ها می تواند باعث بدتر شدن بیماری شود که حاکی از آن است که این آنتی بادی ها می تواند به شدت کووید در انسان کمک کنند افزود: اگرچه بیماران کووید آنتی بادی های زیادی دارند که پروتئین های سیستم ایمنی بدن را هدف قرار می دهند، اما محققان هیچ آنتی بادی اختصاصی کووید را پیدا نکردند که بتواند برای تشخیص بیماران کووید به شدت مریض، استفاده شود

وی با تاکید بر اینکه آنچه تعیین می کند آیا فردی به کووید ۱۹ شدید مبتلا می شود یا خیر قطعا به موارد زیادی بستگی دارد و آنتی بادی ها تمام داستان نیستند افزود: این تحقیق نشان می دهد که افراد با آنتی بادی های موجود ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کووید شدید باشند. این افراد ممکن است در هنگام ابتلا به ویروس کرونا در نقص پاسخ ایمنی خود دچار کمبود شده و یا مستعد ایجاد آنتی بادی های جدید هستند که می تواند مانع پاسخ ایمنی آنها به ویروس شود.

این دکترای ایمنی شناسی دانشگاه کاردیف متروپولیتن با اشاره به اینکه محققان به طور فزاینده ای بر ارتباط بین کووید شدید و پاسخ های ایمنی سو جهت گیری شده ‌ای که بافت های سالم و پروتئین های بدن را هدف قرار می دهند، تمرکز کرده اند اظهار کرد: وجود آنتی بادی ها نشان می دهد که برای برخی از بیماران، کووید می تواند یک بیماری خود ایمنی باشد که توسط ویروس کرونا ایجاد می شود اما درک آنچه که باعث تولید آنتی بادی می شود، به دانشمندان کمک خواهد کرد تا درمان های جدیدی برای این بیماری ایجاد کنند.

کرونا ویروسوی خاطر نشان کرد: دانشمندان نمی دانند که این آنتی بادی ها پس از پاک شدن عفونت چه مدت در بدن دوام خواهد آورد اما یک سوال مهم و بی پاسخ این است که آیا آسیب طولانی مدت ناشی از آنتی بادی می تواند برخی از علائم کووید طولانی را توضیح دهد.

آیکلر در بخش دیگری از گفت و گوی خود با ایسنا درباره سویه جدید کرونا ویروس که به عنوان عامل گسترش سریع ویروس در لندن و جنوب شرق انگلیس مطرح شده است گفت: گزارش های تأیید نشده نشان می دهد که نوع ویروس کرونا جدید که به سویه N۵۰۱Y معروف است سبب افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کووید از ماه آگوست در این کشور بوده است.

این دکترای ایمنی شناسی دانشگاه کاردیف متروپولیتن با تاکید بر اینکه اصطلاح جهش معمولاً تصاویری از ویروس های جدید خطرناک با توانایی های پیشرفته را در سراسر کره زمین به ذهن متبادر می کند، در حالی که جهش ها دائماً پدیدار می شوند و گاهاً نیز از بین می روند افزود: جهش ها یک قسمت کاملاً طبیعی از هر ارگانیسم از جمله ویروس ها هستند. اکثریت قریب به اتفاق این جهش‌ها هیچ تاثیری بر توانایی ویروس در انتقال یا ایجاد بیماری ندارند.

وی با اشاره به اینکه ایده ویروس جهش یافته و ایجاد سویه های جدید، برای ترساندن بیشتر مردم بوده اما سوال اساسی این است که آیا این ترس ها موجه است؟ و از کجا ناشی می شود؟ به ایسنا گفت: سازندگان جلوه های ویژه فیلم های هالیوودی دوست دارند تغییرات DNA را به چشمگیرترین حالت ممکن نشان دهند که اغلب با رنگ های درخشان و انفجار همراه است اما جهش های ژنتیکی در زندگی واقعی مسئله‌ای بسیار آرام تری است، بنابراین وقتی می شنویم ویروس کرونا دچار جهش می شود، نباید خیلی نگران بود زیرا این تغییر جهش یک قسمت طبیعی از تکامل است.

آیکلر با اشاره به اینکه برای درک جهش ها، ابتدا باید انحرافی در دنیای پروتئین ها داشته باشیم اظهار کرد: حدود یک پنجم بدن ما از پروتئین تشکیل شده است. پروتئین ها مولکول های بدن ما هستند که از رشته اسیدهای آمینه ساخته شده اند. پروتئین یک اصطلاح چتر است که از مولکول های پروتئینی که در معده ما به عنوان آنزیم عمل می کنند گرفته تا پروتئین های ساختاری که پوست و مو را تشکیل می دهند، شامل می شوند.

کرونا ویروس

این دکترای ایمنی شناسی دانشگاه کاردیف متروپولیتن افزود: فقط ۲۰ نوع اسید آمینه وجود دارد که می توان با آنها تمام پروتئین ها روی زمین را ساخت که در این ۲۰ نوع، بسیاری از آنها شبیه هم هستند و می توان آنها را بر اساس خواصشان در خانواده ها مختلف دسته بندی کرد. مواردی با بار مثبت، بار منفی، بزرگ، کوچک و برخی با اختلاف ظریف تر وجود دارد.

وی با بیان اینکه با ترکیب این ۲۰ نوع اسید آمینه با ترتیب‌ها و مقادیر مختلف، می توان مجموعه ای خیره کننده از پروتئین های بسیار متفاوت با اهداف خاص در یک موجود زنده را ایجاد کرد، افزود: همانطور که می توان از ۲۰ نوع آجر لگو برای ایجاد تعداد زیادی مدل مختلف استفاده کرد از ۲۰ نوع آمینو اسید نیز می توان برای ساخت ۶ میلیون نوع پروتئین مختلف استفاده شود.

آیکلر ادامه داد:DNA یا در مورد ویروس کرونا، RNA ، مجموعه دستورالعمل های ژنتیکی است که به ارگانیسم معروف بوده و نشان می دهد کدام آجر لگو مورد نیاز است و به چه ترتیب پروتئین های مورد نیاز برای زنده ماندن باید ایجاد شود و جهش ها نیز بر روی این دستورالعمل ها تأثیر می گذارند، به این معنی که تعداد یا نوع اسیدهای آمینه سازنده پروتئین تغییر می کند که به نوبه خود، توانایی تغییر خواص پروتئین را هم دارد.

وی با تاکید بر اینکه بیشتر جهش ها منجر به تغییر مطلق خواص پروتئین نمی شوند افزود: در حقیقت جهش هایی که خصوصیات یک پروتئین را تغییر می دهند، بیشتر از تقویت آن، ویروس را ضعیف می کنند و تنها جهش هایی که باعث ایجاد مزیت (یا تفاوتی نمی شوند) در DNA می شوند باقی می خواهند ماند

این دکترای ایمنی شناسی دانشگاه کاردیف متروپولیتن با اشاره به اینکه صحبت در مورد هدف و اهداف ویروس با جهش، گفتن صرفا از منظر انسانی است اظهار کرد: به روشی مشابه این بحث وجود دارد که آیا "ویروس نهایی" ویروسی خواهد بود که در تمام مدت زندگی شما شناسایی نشده و یا به سرعت و به راحتی بین میزبان های جدید زنده می ماند. هر دو مورد نیاز به جهش های گسترده ای دارند که نتایج آن بسیار تصادفی است و نمی توان برنامه ریزی کرد.

کرونا ویروس

آیکلر با بیان این این مطلب که در مورد نوع تازه کروناویروس شناسایی شده در جنوب شرق انگلیس، هنوز هیچ مدرکی مبنی بر مضر یا قابل انتقال بودن ویروس در دست نداریم، اظهار کرد: جهش فقط به معنای تفاوت است. یک تغییر نامه در ژنوم . در حالی که جمعیت SARS- CoV-۲ هنگامی که در اواخر سال ۲۰۱۹ به اولین میزبان انسانی خود در استان ووهان چین رسید، از نظر ژنتیکی کاملاً بی تغییر بود، اما اکنون بیش از ۱۳ هزار مورد از این تغییرات در یکصد هزار SARS- CoV-۲ که تاکنون ترتیب یافته اند، یافت شده است.

وی با تاکید بر اینکه مدتی طول می کشد تا ویروس تنوع ژنتیکی قابل توجهی پیدا کند افزود: SARS- CoV-۲ جهش نسبتاً آهسته ای برای ویروس ایجاد می کند به طوری که نسبتا هر ماه تغییراتی را به دست می آورد اما در مجموع جهش های کرونا ویروس دو تا شش برابر کمتر از تعداد جهش های به دست آمده توسط ویروس های آنفلوانزا در مدت زمان مشابه است.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.