کد خبر : 488 / /
/

چه افرادی باید واکسن کرونا بزنند؟

با توجه به آمار بالای مبتلایان کووید-19، سوالی که احتمالا ذهن عده زیادی از مردم را درگیر کرده این است که در صورت ابتلای طبیعی به ویروس کرونا، آیا مجددا به دریافت واکسن نیاز است؟

چه افرادی باید واکسن کرونا بزنند؟

بر اساس جدیدترین آمار و ارقام دانشگاه جانز هاپکینز که وضعیت همه‌گیری جهانی ویروس کرونا را گزارش می‌کند، تعداد مبتلایان جهانی از ۷۳ میلیون نفر گذشته و آمریکا با ۱۶.۵ میلیون بالاترین آمار ابتلای جهانی را گزارش داده. در ایران نیز بر اساس آمارهای وزارت بهداشت تعداد بیماران رسمی تا ۲۵ آذر به یک میلیون و ۱۲۳ هزار و ۴۷۴ نفر رسیده است.

با آغاز توزیع واکسن ویروس کرونا در کشورهای مختلف از جمله آمریکا و انگلیس، سوال مهمی در ذهن بسیاری از مردم ایجاد شده است: آیا افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده و آن را شکست داده‌اند، باید به فکر دریافت واکسن کووید-۱۹ باشند؟ پاسخ این سوال به چند دلیل مثبت است. یکی از این دلایل این است که دانشمندان اعتقاد دارند محافظت ایجادشده توسط واکسن می‌تواند دوام بیشتری نسبت به محافظت حاصل از ابتلای طبیعی داشته باشد.

کرونادکتر ویلیام شافنر، استاد بیماری‌های عفونی در مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت واقع در ایالت تنسی، در گفتگو با خبرگزاری HealthDay می‌گوید:

از این دسته از افراد هم خواسته می‌شود تا در صف دریافت واکسن قرار بگیرند. هیچ تمایزی میان مردم وجود نخواهد داشت، بخشی از علتش این است که تزریق واکسن عوارض مهمی ندارد، و البته محافظت دریافتی [از واکسن] احتمالا بادوام‌تر از محافظت حاصل از ابتلای طبیعی خواهد بود.

چنین اتفاقی حتی در مواجهه با بیماری‌های ساده‌تری مثل سرماخوردگی هم رخ می‌دهد. موضوع به واکنش سیستم ایمنی بدن برمی‌گردد که در مقایسه با ویروس‌های کرونا، از جمله سرماخوردگی، نمی‌تواند بهترین عملکرد را از خود نشان دهد. دکتر گرگوری پالند، رئیس گروه تحقیقات واکسن کلینیک Mayo، می‌گوید:

این رخداد در میان هر چهار ویروس کرونای بتای فصلی دیده می‌شود که سیستم تنفسی فوقانی را دچار عفونت می‌کنند و مصونیتِ حاصل از آن‌ها ظرف چند ماه تا یک یا دو سال از بین می‌رود. به همین دلیل است که مردم بارها و بارها دچار سرماخوردگی می‌شوند.

با این تفاصیل، همه افراد از جمله کسانی که قبلا به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند، باید در صف دریافت واکسن قرار بگیرند. البته بدیهی است که واکسن ابتدا به افراد اولویت‌دار نظیر کارکنان بخش درمان، افراد مسن و مبتلایان به بیماری‌های مزمن تزریق می‌شود. فرآیند تزریق واکسن ویروس کرونا احتمالا بزرگ‌ترین و سخت‌ترین پروژه واکسیناسیون همگانی در سراسر جهان خواهد بود، بنابراین زمان زیادی لازم است تا دوزهای موردنیاز برای همه افراد تامین شود و ایمنی جمعی حاصل گردد.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.