کد خبر : 747 / /
/

جزئیات مهم از بیمه بیکاری کرونا / جاماندگان بخوانند+برای دریافت کلیک کنید

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره جزییات اجرای مرحله متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، توضیحاتی داد.​

جزئیات مهم از بیمه بیکاری کرونا / جاماندگان بخوانند+برای دریافت کلیک کنید

بیمه بیکاری کرونا مطابق آخرین آمار 5000 هزار میلیارد تومان مقرر شده بیمه بیکاری کرونا از سوی دولت به متقاضیان و افراد بیکار شده بر اثر کرونا پرداخت شده است. بیمه بیکاری کرونا در راستای حمایت از کارگران و صنوف آسیب دیده از کرونا دولت مبلغ 5000 هزار میلیارد اعتبار برای کمک به صندوق بیمه بیکاری و تامین بودجه ی بیمه بیکاری بیکار شدگان ناشی از کرونا را اختصاص داد بیمه بیکاری کرونا پرداخت بیمه بیکاری به متقاضیان به دو شیوه دسته اول کسانی که از اسفند ماه سال گذشته دریافتی نداشتند و اطلاعات این گرروه شامل 65 هزار بیمه معادل 65 میلیارد تومان در اختیار سازمان برنامه و بودجه بیمه بیکاری کرونا 30 هزار نفر بیمه هستند که پرونده هایشان در سازمان تامین اجتماعی نیز قرار دارد و این سازمان در حال انجام پالایش نهایی و ارسال پرونده ها به سازمان برنامه و بودجه است.

محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش خبری ۲۱ درباره جزییات اجرای مرحله متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، اظهار کرد: مرحله دوم متناسب‌سازی به تایید مراجع قانونی رسید و قرار بود اجرای آن از اول ۱۴۰۰ باشد.

وی افزود: اما شب گذشته با نمایندگان بازنشستگان تامین اجتماعی جلسه‌ای داشتیم و احساس کردیم که بازنشستگان علاقه مند هستند قبل از سال ۱۴۰۰ علی الحساب مبلغی را دریافت کنند به همین دلیل از شب گذشته با هماهنگی بانک رفاه، واریز مبلغ یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به صورت علی الحساب به حساب بازنشستگان تامین اجتماعی آغاز شد.

وی با اشاره به اینکه واریز مرحله دوم متناسب‌سازی از نیمه شب، شب گذشته آغاز شد و تا ۸ شب، امشب ادامه داشت، گفت: این مبلغ به حساب ۳ میلیون و ۶۰۰ بازنشسته واریز شد و درواقع تمام واریزی‌ها ۴هزار میلیارد تومان بود.

وی درخصوص اقدامات صورت گرفته برای اجرای مرحله دوم متناسب سازی، گفت: همکاری جدی کانون‌های بازنشستگی، مجلس شورای اسلامی و دولت شکل گرفت که اقدام خوبی را آفرید، که در نهایت اختصاص ۹۰ هزار میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۰ تصویب شد.

شریعتمداری ادامه داد: به محض ابلاغ اعتبار از سوی دولت در سال ۱۴۰۰، متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی استمرار پیدا خواهد کرد و حقوق این گروه از بازنشستگان مشابه بازنشستگان کشوری خواهد شد.

وزیر کار درخصوص بیمه بیکاری جاماندگان، گفت: ستاد ملی مبارزه با کرونا مصوبه پرداخت بیمه بیکاری برای ماه‌های اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ را تصویب کرد، افرادی که در سامانه بیمه بیکاری وزارت کار ثبت نام کرده بودند، این مقرری را دریافت کردند.

وی با اشاره به اینکه افرادی که مقرری بیمه بیکاری کرونا را دریافت کردند ۷۷۰ هزار نفر بودند، اضافه کرد: اما ۵ هزار نفر که شماره حساب و یا شماره شبا اشتباه در سامانه وارد کرده بودند و با اطلاعات آنها کامل نبود، موفق به دریافت نشدند.

شریعتمداری افزود: در نهایت اطلاعات آنها تا ماه گذشته اصلاح و تکمیل شد و لیست آنها در اختیار خزانه دولت قرار گرفت و برای برخی تا این لحظه پرداخت شده و برخی تا روزهای آتی دریافت خواهند کرد.

حمایت دولت با بیمه بیکاری کرونا برای کمک به کارگران 

به دنبال گسترش ویروس کرونا و تاثیرگذاری آن بر بسیاری از مشاغل مقرر شد تا بیمه بیکاری سه ماه اسفند ۱۳۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ به افراد بیکار شده و کارگران آسیب دیده از کرونا پرداخت شود. بر این اساس به منظور حمایت از صنوف و کارگران آسیب دیده از کرونا، مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار از سوی دولت به صندوق بیمه بیکاری اختصاص یافت و وزارت کار با راه اندازی سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری bimebikari.mcls.gov.ir از کسانی که در مدت سه ماهه دچار بیکاری و توقف فعالیت شده بودند درخواست کرد که به سامانه مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند.

بر اساس آخرین آمارها، مقرری ایام بیکاری کرونا در ماههای اسفند ۱۳۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ برای یک میلیون و ۸۲ هزار نفر با مساعدت دولت پرداخت شد و حدود ۹۰ هزار نفر موفق به دریافت بیمه بیکاری ایام کرونا نشده و تا یک هفته گذشته همچنان منتظر واریز مقرری بودند که خوشبختانه وزارت کار اعلام کرد از هفته گذشته تاکنون ۹۰ هزار نفر از کسانی که از فهرست مشمولان دریافت مقرری بیمه بیکاری کرونا جا مانده بودند، توانستند این مبلغ را دریافت کنند.

بیمه بیکاری کرونا بر اساس اعلام وزارت کار چنانچه از مشمولان کسی هنوز موفق به دریافت بیمه بیکاری ناشی از کرونا نشده می تواند با شماره ۲۵۰۰ تماس گرفته و موضوع را پیگیری کند.

پیش از این مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار گفته بود که در بحث کرونا بیش از ۷۳۰ هزار نفر از بیمه شدگان شغل خود را از دست دادند که از این تعداد ۶۷۰ هزار نفر مقرری دریافت کردند و مابقی هنوز موفق به دریافت این مبلغ نشده اند.

آنطور که بابایی گفته بود اعتبار ۹۲ میلیارد تومانی برای جاماندگان بیمه بیکاری کرونا از سوی خزانه به تامین اجتماعی واریز شده تا سازمان به حساب جاماندگان واریز کند.

با توجه به اعلام وزارت کار مبنی بر پرداخت مقرری بیمه بیکاری ایام کرونا به متقاضیان واجد شرایط جامانده، پرونده مقرری بگیران بیمه بیکاری کرونا در واپسین روزهای سال ۱۳۹۹ بسته شد و در صورتی که متقاضی واجد شرایطی مانده که موفق به گرفتن این مبلغ نشده باشد از طریق تماس با شماره ۲۵۰۰ می تواند این مساله را اعلام و پیگیری کند.

جاماندگان بیمه بیکاری کرونا بخوانند

شکوری، مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: در دوران کرونا یک میلیون و ۲۳۰ هزار نفر واجد شرایط دریافت مقرری  بیمه بیکاری شده بودند که فهرست آن‌ها در ۹ مرحله به سازمان برنامه و بودجه ارسال شد.

مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی افزود: پرداخت مقرری در دو مرحله به تاخیر افتاد که تامین اعتبار برای آن‌ها صورت گرفته است.

شکوری افزود: با هماهنگی خزانه داری مبلغ جاماندگان به حساب سازمان تأمین اجتماعی واریز شد.

به گفته، در تلاش هستیم با ارزیابی های انجام شده این مبلغ را تا پایان هفته به حساب جاماندگان ارسال کنیم.

بیمه بیکاری کرونا

حمایت دولت از کارگران با واریز بیمه بیکاری کرونا

با شیوع ویروس کرونا بسیاری از مشاغل و کسب و کارها از جمله صنوف و مشاغل خدماتی دچار آسیب شدند و این امر به بیکاری نیروهای کار شاغل در این بخشها انجامید. دولت در راستای حمایت از صنوف و کارگران آسیب دیده از کرونا، مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای کمک به صندوق بیمه بیکاری اختصاص داد که با حمایت سازمان برنامه و بودجه، اقدام وزارت کار و همراهی سازمان تامین اجتماعی و دستگاههای مربوطه، روند واریز مقرری بیمه بیکاری به متقاضیان مشمول و کارگران بیکار شده دنبال شد و در این بین مقرر شد تا بیمه بیکاری سه ماه اسفند ۱۳۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ به کارگران و افراد بیکار شده از کرونا پرداخت شود.

البته مکانیسم پرداخت بیمه بیکاری ناشی از کرونا طی مدت مذکور بر مبنای قانون فعلی بیمه بیکاری انجام نشد بلکه طبق هماهنگی و توافقات صورت گرفته با وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی، لیست مشمولان توسط سازمان تامین اجتماعی به سازمان برنامه و بودجه ارسال شد و روند واریز و میزان پرداختی ها از سوی سازمان برنامه و بودجه و از طریق خزانه داری کل صورت گرفت. به همین منظور سامانه‌ ثبت درخواست بیمه بیکاری راه‌اندازی شد تا افراد درخواست خود را در آن به ثبت رسانده و از مزایای بیمه بیکاری بهره مند شوند.

نحوه ثبت نام بیمه بیکاری کرونا

ثبت نام مشمولان و متقاضیان بیمه بیکاری کرونا در حالی انجام شد که تعدادی از کارگران و افراد بیکار شده از اسفند سال گذشته به دلایل متعددی نظیر اعلام شماره شبای اشتباه یا عدم تعلق شماره حساب مربوطه، ثبت ناقص شماره حساب یا اطلاعات شخصی موفق به ثبت نام در سامانه نشدند. در این بین برخی متقاضیان نیز برای اعلام بیکاری به جای ثبت نام در سیستم، به ادارات کار یا مراکز کاریابی محل سکونت خود مراجعه کردند که مشکلاتی را به وجود آورد و منجر به جاماندن و قرار نگرفتن نام آنها در لیست مشمولان شد.

در نهایت اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار اعلام کرد که متقاضیان بیمه بیکاری کرونا که از ابتدای خرداد ماه بیکار شده و افرادی که بیکاری آنها از اسفند سال گذشته تاکنون استمرار یافته به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه و جهت ورود به سامانه جامع روابط کار احراز هویت کنند و پس از انجام مراحل احراز هویت به سامانه مذکور وارد شده و نوع بیکاری خود را از طریق خوداظهاری اعلام کنند.

بیمه بیکاری کرونا

به گفته مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار، افرادی که در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کردند به چند دسته تقسیم می شوند؛ برخی مقرری بیمه بیکاری که ستاد ملی مقابله با کرونا برای سه ماه متوالی اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ مصوب کرده بود را دریافت کردند. گروه دوم جاماندگانی هستند که شماره موبایل آنها اشتباه بوده و یا اینکه در سامانه مربوطه ثبت نام نکردند و وزارت کار برای این افراد پیامک فرستاد تا وارد سامانه شوند و اطلاعات خود را وارد یا به روز رسانی کنند. گروه سوم نیز افرادی هستند که به هر دلیلی شماره حساب بانکی خود را با تاخیر در سامانه بیمه بیکاری وارد کردند که در نتیجه پیامک وزارت کار نیز با تاخیر به آنها ارسال شده است.

بر اساس آخرین آمارها، مقرری ایام بیکاری کرونا در ماههای اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ برای یک میلیون و ۸۲ هزار نفر ـ ماه با مساعدت دولت پرداخت شده است و تاکنون ۹۱ هزار نفر موفق به دریافت بیمه بیکاری ایام کرونا نشده اند.وی تاکید کرد: افرادی که بیمه بیکاری دریافت کرده اند چنانچه بیکاری آنها استمرار داشته باشد برای آنها پیامک ارسال می شود ولی این عده منتظر پیامک نباشند و به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه و اعلام کنند که قصد احراز هویت برای سامانه جامع روابط کار را دارند.

به گفته بابایی، چنانچه افراد یکبار احراز هویت شده باشند، دیگر نیازی به احراز هویت مجدد ندارند با همان رمز ورودی که دریافت کردند می‌تواند وارد سامانه جامع روابط کار شوند و مراحل تکمیل اطلاعات و ارائه مدارک لازم را دنبال کنند.

بر اساس آخرین آمارها، مقرری ایام بیکاری کرونا در ماههای اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ برای یک میلیون و ۸۲ هزار نفر ـ ماه با مساعدت دولت پرداخت شده است و تاکنون ۹۱ هزار نفر موفق به دریافت بیمه بیکاری ایام کرونا نشده اند.

آنطور که رئیس گروه بیمه بیکاری امور فنی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی گفته در دو مرحله لیست این افراد به سازمان برنامه و بودجه ارسال شده و به احتمال بسیار در هفته آینده بیمه بیکاری کرونا برای ۹۱ هزار نفر از جاماندگان واریز خواهد شد.

به گفته وی، حدود ۱۵ هزار نفر نیز به دلیل ایراد در اطلاعاتشان موفق به دریافت بیمه بیکاری نشده اند که هفته آینده لیست آنها به ادارات کار برای رفع اشکال ارجاع داده می‌شود.

افرادی که بعد از خرداد همچنان بر سر کار نرفته و بیکاری آنها تداوم داشته مشمول بیمه بیکاری قرار گرفته اند و سازمان تامین اجتماعی مقرری ایام کرونا را به آنها پرداخت کرده است. البته عده ای از این افراد هنوز مقرری ماههای اسفند، فروردین و اردیبهشت را دریافت نکرده اند که پس از بررسی و رفع ایراد اطلاعات پرداختی به آنها نیز انجام خواهد شد.

رئیس گروه بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه‌مدت سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه از اول خرداد به بعد صندوق بیمه بیکاری شرایط خاصی پیدا کرده است گفت: عده ای در دوران کرونا بیکار شدند و نتوانستند به کار برگردند. از اول خرداد تا آخر مهرماه ۱۰۰ هزار نفر به ما معرفی شده اند که مقرری ۷۵ هزار نفر را برقرار کردیم و برای بخشی هنوز برقرار نشده که یک علت آن نقص پرونده است و یا حائز شرایط نشدند.

بیمه بیکاری کرونا

محمد بایندریان در هشتمین وبینار تخصصی با موضوع «ارزیابی خدمات بیمه بیکاری در ایران» که به همت موسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی برگزار شد گزارشی از آمار و وضعیت صندوق بیمه بیکاری ارائه داد و اظهار کرد: تا پایان سال ۹۷، ۲۳۹ هزار مقرری بگیر داشتیم که اسفند ۹۸ به ۲۲۶ هزار مقرری بگیر رسیدیم.

علت کاهش این است که با مصوبه ستاد ملی کرونا قرار شد کسانی که از ۱۰ اسفند بیکار می شوند تا اردیبهشت ۹۹ را دولت از محل خزانه بپردازد. بنابراین افرادی که در این فاصله زمانی بیکار شدند به این سمت سوق داده شدند و در نتیجه در اسفندماه برقراری جدیدی نداشتیم و در کنار آن عده ای هم از صندوق خارح شدند.

رئیس گروه بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه‌مدت سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: اما اکنون که بیمه بیکاری کرونا را پرداخت کردیم و به شرایط عادی رسیدیم برآورد اولیه نشان می دهد اگر می خواستیم خودمان بپردازیم شمار مشمولان صندوق در اسفندماه به ۳۰۰ هزار نفر می رسید اما افرادی به سیستم پرداخت جدید اهاله شدند.

بایندریان با بیان اینکه منابع صندوق بیمه بیکاری سال گذشته نسبت به سال ۹۷ حدود ۴۱ درصد رشد داشته و به ۶۹۰۰ میلیارد تومان رسیده است گفت: مصارف  صندوق نیز به ۷۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است. در پایان سال ۹۸ حدود ۴۰۰ میلیارد تومان کسری داشتیم که با احتساب کسری انباشته سال های قبل، کسری صندوق به ۶۶۳ میلیارد تومان رسید.

وی با اشاره به بیمه بیکاری در حوزه کرونا گفت: دستور پوشش ما را با چالش های بسیاری مواجه کرد. یک علت آن، تخصیص دیرهنگام منابع بود. قرار بود ۵۰۰۰ میلیارد تومان به صندوق بدهند که به ۳۰۰۰ میلیارد کاهش یافت و در نهایت ۱۲۸۶ میلیارد تخصیص دادند که در نتیجه هنوز عده ای باقی مانده اند.

رئیس گروه بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه‌مدت سازمان تأمین اجتماعی افزود: از اول خرداد به بعد صندوق شرایط خاصی پیدا کرده است. عده ای در دروان کرونا بیکار شدند و نتوانستند به کار برگردند. از اول خرداد تا آخر مهرماه ۱۰۰ هزار نفر به ما معرفی شده اند که مقرری ۷۵ هزار نفر را برقرار کردیم و برای بخشی هنوز برقرار نشده که یک علت آن نقص پرونده است و یا حائز شرایط نشدند.

بایندریان با بیان اینکه پیش بینی می کنیم اگر این روال ادامه یابد در پایان سال احتمال دارد این عدد به ۴۰۰ هزار نفر برسد گفت: بر ای همین ها هم منابع ما محدود است. منابعی که از محل سه درصد حق بیمه حاصل می شود ثابت است و از آن سو اگر ۲۰۰ هزار نفر به مشمولان افزوده شوند منابع جدیدی نداریم و طبق برآوردهای اولیه ۷۲۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت مقرری تا آخر سال نیاز است.

ما با شرایط خاصی رو به رو هستیم که البته این شرایط نکات مثبتی هم داشته و ضرورت تحول دیجیتال را بر همگان آشکار کرده است. اهتمام ویژه قائل شده اند که خدمات غیرحضوری را پیش ببریم.

رئیس گروه بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه‌مدت سازمان تأمین اجتماعی با تاکید بر ضرورت اصلاح قانون بیمه بیکاری به ویژه در حوزه تامین منابع، دایره شمول، افراد جویای کار، افراد فاقد پوشش بیمه ای، افراد دارای پوشش بیمه که بیمه بیکاری به آنها تعلق نمی گیرد، گفت: راه اندازی پایگاه های اطلاعات جامع برای شناسایی مشاغل و افراد با درآمد کم بسیار ضروری است. اقداماتی انجام شده اما کفایت نمی کند.

بایندریان افزود: اکنون شناسایی افرادی که قرار است بیمه بیکاری به آنها بپردازیم بسیار دشوار است و مکانیزم تشخیص شغل فرد، میزان درآمدش و ... وجود ندارد و ایجاد یک پایگاه بزرگ در حوزه اشتغال را ضروری می کند. تعیین وسع مالی و ... باید به عنوان یک رویکرد کلان ملی مدنظر باشد تا بتوانیم کمک کنیم.

وی اضافه کرد: ما در حوزه خودمان در تلاشیم این موارد را منعکس کنیم. اقدامات خوبی در حال انجام است و در حال غیرحضوری کردن کامل فرایند بیمه بیکاری هستیم. قرار است ۳۰ خدمت تا آخر بهمن غیرحضوری شود که ۱۱ خدمت آن در حوزه بیکاری و تعهدات است.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.